≫ 

Kriza drma Junajted: Slavni klub dužan "kao Grčka", potpredsednik najavljuje još gore dane

Na "Old Trafordu" su suočeni sa velikim finansijskim gubicima

  • 3
FK Mančester junajted, Old Traford Foto: Mario Marić

"Ovako nešto nikad nije bilo", izjavio je izvršni potpredsednik Mančester junajteda Ed Vudvord posle svođenja računa trećeg kvartala koji je pokazao da je klub sa "Old Traforda" u minusu 429 miliona funti, prenose engleski mediji.

Veliki udarac po poslovanje velikana zadala je pandemija korona virusa, sve aktivnosti kluba su zamrznute, čeka se nastavak sezone, ali kako je izvesno da će se situacija "sporovozno" vratiti u normalu, Vudvord kaže da će naredni kvartal pokazati još gore finansijsko stanje.

- Jasno je da je pandemija uzrokovala značajne poremećaje u našem poslovanju, uključujući odlaganje svih utakmica od sredine marta i privremeno zatvaranje naših maloprodajnih, ugostiteljskih objekata i objekte za navijače na "Old Traffordu". Danas objavljeni rezultati našeg trećeg kvartala odražavaju delimični uticaj koji je pandemija imala na klub, dok će se još veći uticaj osetiti u trenutnom kvartalu i verovatno posle toga - kaže Vudvord.

FK Mančester junajted, Old Traford Foto: Mario Marić

Međutim, ne brine, kaže da Junajted može u kratkom roku povratiti stabilnost.

- Naš klub je izgrađen na čvrstom temelju. I dalje smo jedan od najpopularnijih timova u najpraćenijem globalnom sportu i stvorili smo snažnu finansijsku bazu sa različitim izvorima prihoda.

Fudbalski biznis je pod velikim udarom u čitavoj Evropi, gubici su ogromni dok se lopta ne kotrlja.

- Međutim, posledice pandemije sada se uveliko osećaju u fudbalskoj zajednici. Moramo prepoznati da ova kriza neće nestati preko noći i da će se svet koji dolazi razlikovati od prethodnog. Pred nama su još veliki izazovi, i za fudbal u celini, i sigurno je reći da neko vreme neće biti uobičajeno kao što je bilo pre krize.

Vudvord je optimista poučen nemačkim primerom, ubeđen je da će se stvari brzo vratiti u normalu kada vidi koliko su se ljudi uželeli fudbala.

- Ohrabreni smo povratkom nemačke Bundeslige. Televizijska publika privučena utakmicama pokazuje snažnu i potpunu potražnju za fudbalom posle dvomesečnog odsustva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. maj 2020 | 08:48

    Sta je sad sa Fer play jel to za Engleze ne vazi? Kako mogu da dobiju licencu?

  • Aki

    22. maj 2020 | 09:50

    Šta je bilo sada,nema milionskih, nerealno-bolesnih transfera igrača, pranja love kroz sve to,trange frange....?!?!! Baš nam je "svima žao" Junajteda, možda bi im trebala SMS pomoć možda ili neki prilog...? Strašno!

  • P

    22. maj 2020 | 10:58

    Ovo je ukupni dug Junajteda, koji teško može da se poboljša dok su Glejzeri na čelu kluba. Te iste gazde su digle kredit kolika je vrednost kluba bila u tom trenutku, te Junajted i dan danas otplaćuje to. Ovi poslednji transferi su bili više marketinški od strane istih jer se ukupni promet novca udvostručio. Jednostavno ove izjave su totalno nepotrebne jer teško da će Junajted doživeti sudbinu pojedinih klubova i finansijski propasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA