≫ 

Aspilikueta "pakovao" asistencije za Čelsijev dvominutni preokret u Birmingemu

Vila povela, pa poražena od kvalitetnijeg rivala

  • 0
Aston Vila - Chelsea Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija učvrstili su poziciju broj četiri u Premijer ligi pobedom na "Vila Parku" rezultatom 2:1, i to posle preokreta u režiji prvog "pakera" na današnjem meču Aspilikuete i strelaca Pulišića i Žirua. 

Vila je vodila do 60. minuta, a već u 62. na semaforu je stajalo 2:1 i tako je ostalo do kraja zanimljivog sudara, prvog za oba tima po "restartu" sezone.

"Plavci" su, treba to reći, bili daleko bolji rival od starta meča, očekivano, Frenk Lampard raspolaže sa daleko kvalitetnijim kadrom od kolege Dina Smita, ali je Vila bila ta koja je prva uspela da zatrese mrežu.

Aston Vila - Chelsea Foto: Tanjug/AP

Kortni Haus je bio strelac, iskoristio je svoje atletske sposbnosti, pogodio iz skoka glavom, i doneo pomalo iznenađujućih i neočekivanih 1:0.

Lampard je u nastavku reagovao izmenom, Pulišić je ušao umesto Loftus-Čika, ušao je i Barkli umesto Kovačića, pa je pritisak "Plavaca" još više dobio na intenzitetu. Gol je "visio u vazduhu"...

Upravo je Pulišić bio na pravom mestu u pravo vreme u 55. minutu, dočekao centaršut Aspilikuete sa desne strane, pa prilično vešto smestio loptu pod prečku gola Erjanda Nilanda, za 1:1.

Sveprisutni Aspilikueta se u 62. minutu našao na drugoj strani terena, i ponovo je bio od koristi za svoje napadače: predao je loptu Žiruu koji se nalazio u kaznenom prostoru, ovaj iz okreta šutirao i pogodio za preokret, vođstvo i pobedu Čelsija u Birmingemu.

Lopta je na putu ka mreži zakačila defanzivca Vile, otežala dodatno posao Norvežaninu na golu, koji je drugo put za kratko vreme morao kapitulirao.

Za Aston Vilu ovaj poraz znači i ostanak u "opasnoj zoni", ekipa je na 19. poziciji sa 26 bodova, na bod je "ispod crte" i predstoji joj grčevita borba za opstanak.

Aston Vila - Chelsea Foto: Tanjug/AP
Aston Vila - Chelsea Foto: Tanjug/AP
Aston Vila - Chelsea Foto: Tanjug/AP

Premijer liga, 30. kolo

Votford – Lester 1:1

(Doson 90+4 - Čilvel 90)

Brajton – Arsenal 2:1

(Dank 75, Mope 95 - Pepe 68)

Vest Hem - Vulverhempton 0:2

(Himenes 73, Neto 84)

Bornmut - Kristal Palas 0:2

(Milivojević 12, Aju 23)

nedelja

Njukasl - Šefild junajted 3:0

(San-Maksiman 55, Riči 69, Žoelinton 78)

Aston Vila - Čelsi 1:2

(Haus 43 - Pulišić 60, Žiru 62)

20:00 Everton – Liverpul

21:00 Mančester siti – Barnli

petak

Norič - Sautempton 0:3

(Ings 49, Armstrong 54, Redmond 79)

Totenhem – Mančester junajted 1:1

(Bergvajn 27 – Bruno 81.p)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA