≫ 

Prvo ih je naterao da čekaju 30 godina, pa im onda čestitao titulu: Gospodski gest Aleksa Fergusona

U Liverpulu se pohvalili čestitkom od najvećeg rivala

  • 2
Ser Aleks Ferguson Foto: screenshot/youtube.com/Manchester United

Legendarni trener Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson ponovo je demonstrirao klasu nakon što je uputio čestitku Keniju Dalglišu, ikoni Liverpula i njegovom sunarodniku na osvojenoj tituli šampiona Engleske.

- Kontaktirao me je da mi čestita. To je ta starija generacija. Fergi u Mančester junajtedu, Brajan Kid, Majk Sumerbi, svi ti stariji ljudi koji su bili u fudbalu kada i mi i na kraju sezone uvek pošaljete pismo i čestitate na dobro urađenom poslu. To se nastavilo i danas - rekao je Dalgliš.

"Kralj" Keni Dalgliš je kao igrač i trener Liverpula osvojio osam titula, dok je Ferguson kao trener "Crvenih đavola" osvojio 13 naslova prvaka Engleske.

- To je veliki kompliment. Konkurenti ste i protivnici, ali ste dovoljno velikodušni da pošaljete pismo čestitke. Svi smo mi deo iste igre, zar ne? - zapitao se Dalgliš.

Zanimljivo da je sam Ferguson svojevremeno izjavio da je skidanje Liverpula sa trona bio njegov najveći uspeh sa klubom sa Old Traforda u karijeri.

Liverpul je u četvrtak uveče posle trijumfa Čelsija nad Mančester Sitijem stigao do 19. titule prvaka Engleske, a prve posle 30 godina.

Video: Ovako se slavila titula Liverpula: Vatromet, baklje i navijači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA