≫ 

Bivši član Sudijske komisije tvrdi: Penal za Partizan očigledan, video se "iz aviona"

Oglasio se i Raka Đurović

  • 84
raka đurović Foto: MN Press

Prvo kolo Superlige obeležio je meč Napretka i Partizana u Kruševcu, penal sviran gostima u 86. minutu i pobeda koja je bila irektna psoledica odluke sudije Danila Grujića.

Nekoliko sati posle meča čitava halabuka se digla oko penala. Oglasila se Zvezda, odgovorio Partizan, sezona ne sluti na dobro. A tek je prva runda.

Po pitanju spornog penala oglasio se i bivši član Sudijske komisije FSS Raka Đurović koji decidirano tvrdi da je penal opravdano dosuđen, ali da je to najmanji problem srpskog fudbala.

- Nema dileme da je kazneni udarac. Igrač Napretka s obe ruke drži ispod pojasa Vitasa. Savio se čak u kolenima, i toliko je očigledno da je napravio prekršaj. Iz aviona se vidi da je penal - kaže Đurović za portal Nova.rs, pa pojašnjava (ne)spornu situaciju.

- Nema veze što fudbaler Partizana nije pao. To vam je isto kada hoćete da šutnete, a neko vas drži. Vi niste pali, samo ste jednostavno bili sprečeni da uopšte uputite udarac. E, sad, da li bi bio gol da je Vitas udario loptu, to je sve hipotetičko pitanje i ne utiče uopšte na to da je bio prekršaj. Sudija Danilo Grujić je doneo ispravnu odluku - kaže za Nova.rs Đurović.

Ukazao je Đurović na to kako se ovakve situacije prilikom kornera uglavnom rešavaju kako bi igrači bili manje skloni rizičnim potezima.

- Jedino što je Grujić, kao iskusan sudija mogao da uradi, jeste da pre izvođenja kornera priđe i argumentovano upozori igrače u kaznenom prostoru da prati šta se dešava i da dodatno povedu računa.

Na konkretno pitanje da li smatra da bi glavni arbitar susreta u Kruševcu ostao dosledan svom kriterijumu, odnosno da li bi dosudio penal u korist Napretka, da se identična situacija odigrala u kaznenom prostoru Partizana, Đurović nije imao dilemu:

- Uveren sam 99 odsto da ne bi pokazao na penal da je bila obrnuta situacija. Toliko je očigledna kod nas u srpskom fudbalu ta podela na "male" i "velike" klubove, da je to grozno” - poentirao je Đurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    2. avgust 2020 | 21:36

    u drzavi srbiji je dozvoljeno samo da se sude penali za zvezdu...za partizan ili neki drugi jlub ako se dosudi odmah je neregularan ili slijede saopstenja...

  • cz banja luka

    2. avgust 2020 | 22:46

    zvezdas sam i treba biti realan..penal je cist ko suza. druga stvar je sto mi zivimo od toga da nam sudije namjestaju..realno donose nam vise od 50 % bodova ..prestanimo kmecati...uzdajmo se u nasu igru a ne u sudije...

  • GROBAR PODGORICA

    2. avgust 2020 | 20:27

    Svako vidi da je penal ispravno dosuđen, protiv zvezdičice ti čarapa i i 90 posto lige igraju sklanjalicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA