Zašto Zvezda ne može da iskopira taktiku Partizana za prodaju bisera? Gavrića čeka sudbina Joveljića

Po svemu sudeći najtalentovaniji klinac i ovog leta napušta Marakanu za mnogo manju cifru od one koja se očekuje među navijačima crveno-belih

  • 36
Zvezdan Terzić, Željko Gavrić, FK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Crvena zvezda svakog leta "stavlja u izlog" sve što se nalazi u "magacinu s robom". Kupci po pravilu biraju samo najtalentovanije klince, dok prekobrojni napadači iz prelaznog roka u prelazni rok bezuspešno pokušavaju da se prodaju, a promašeni stranci ili raskidaju ugovore ili ostaju u klubu bez obzira na.

Ovog leta će najverovatnije ta "najkvalitetnija roba iz magacina" biti Željko Gavrić, za koga se interesuje nekoliko velikih klubova iz Italije. Mnogi navijači nisu zadovoljni zbog vesti o interesovanju Atalante i Fiorentine i baratanja ciframa između tri i četiri miliona za obeštećenje.

Od Gavrića su mnogi očekivali mnogo veću cenu, bar duplo veću od ovih koje se pojavljuju u javnosti, ako ne i dostizanje osam cifara. Međutim, za tako nešto je potrebno strpljenje i davanje šanse u kontinuitetu bar još jedne cele sezone.

Ovako, Gavrić je sakupio nekoliko utakmica tokom proleća i priprema se njegova prodaja čim stigne prva ozbiljnija ponuda.

Zvezda se našla u "nebranom grožđu" kada je u pitanju Gavrić, jer je dovela Aleksandra Kataija i Srđana Spiridonovića, koji zauzimaju upravo krilne pozicije, gde takođe ima i El Fardu Bena, Aleksu Vukanovića i Andriju Radulovića, a još se nije "ratosiljala" i Matea Garsije i Veljka Simića, koji su takođe krila.

Gavriću u ovakvom rosteru, gde prednost svakako imaju Katai, Spiridonović i Ben, ne ostaje ni prostora da se istakne i isforsira tokom čitave sezone, kako bi mu cena dodatno porasla.

Zvezda jeste dobila "gratis" pojačanje dolaskom Kataija, nakon što mu je zbog rasističkog ispada svoje žene LA Galaksi uručio otkaz, ali je sebi iskomplikovala situaciju sa nagomilanim igračkim kadrom na krilima i Gavrić je ostao bez prostora da se isforsira.

Željko Gavrić

Željko Gavrić; Foto: Marko Jovanović

Preuranjena prodaja se tako nameće kao jedino rešenje, jer Zvezda sada, sve i da hoće, ne može da iskoristi Partizanovu taktiku, koja se ispostavila kao pun pogodak kada je u pitanju forsiranje najtalentovanijih igrača, gde se čeka da njegova cena poraste na preko 10 miliona evra, gde igrač dobije prostor da maksimalno pokaže svoj potencijal u prvom timu, ne prihvataju se prve ponude koje signu, iako i one deluju primamljivo, pa na kraju u Humsku stigne transfer koji pokriva čitav godišnji budžet kluba.

Poslednji primer toga bio je Strahinja Pavlović, koji je prodat monaku za 10+3 miliona u vidu bonusa, a ovog leta je moguća prodaja Filipa Stevanovića za 15 ili više miliona evra.

Zvezda igra na "sigurnu kartu", forsira iskusnije igrače, naročito u kvalifikacijama u Evropi. To joj je poslednjih godina donosilo rezultat u vidu tri uzastopna igranja u grupnoj fazi, od čega poslednja dva puta u Ligi šampiona, pa novac od prerane prodaje najtalentovanijih igrača obezbedi od UEFA takmičenja.

Na Marakani se nadaju da bi to moglo da bude i ove godine, gde će to pokušati da izvedu pojačanja poput Kataija, Spiridonovića i Kange, pa samim tim prostora za Gavrića ovakvoj "podeli karata" nema prostora u najbitnijim utakmicama, na kojima i cena najviše može da skoči.

Stoga, Zvezda će ponovo ovog leta biti u "začaranom krugu" gde prodajte najveće talente pre nego što oni potpuno stasaju i postignu pun potencijal za transfer. Prošle godine su to bili Dejan Joveljić i Aleksa Terzić, ove je ta uloga "dodeljena" Željku Gavriću, koji je i po Transfermarku Zvezdin najvrediji igrač u rosteru.

Video: Pogledajte jedan od golova Gavrića za Crvenu zvezdz

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    3. avgust 2020 | 14:17

    Nikako ga ne prodavati, jedan od najvecih talenata u poslednjih 20 godina

  • SrbskiBek

    3. avgust 2020 | 14:56

    Zvezda igra ligu sampiona !! To se ne moze sa decom od 17.18.19 godina vec su potrebni ozbiljni stariji igraci !!! Partizan ne igra nista .tako da rezultati izostaju ..zato mogu da guraju te klince .neko prodaje decu.neko osvaja novac evropom ..

  • Bili Majer

    3. avgust 2020 | 14:31

    Zato sto joj drzava da petostruko vise i nema potrebe da se bakće i stvara igrače..da trpi rezultat dok ne sačekas neko dete da sazri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA