≫ 

Srbin igra najvredniji meč u istoriji fudbala: Finale LŠ je smešno za novac koji ovde uzme pobednik

Brentford ili Fulam pitanje je sad?

  • 5
Aleksandar Mitrović Foto: Guliver/Nathan Stirk/Getty Images

Navikli smo već nekoliko godina unazad da je finale baraža Čempionšipa na "Vembliju" ujedno i "najvrednija utakmica na svetu", ali u svetlu pandemije korona virusa ovogodišnji pobednik će biti znatno srećniji od svih onih iz prethodnih sezona jer će uspeti da zakrpi neizbežne finansijske rupe.

Prema proračunu čuvene agencije Dilojt, pobeda bi Brentfordu donela oko 160 miliona funti (177 miliona evra) u naredne tri sezone, dok bi Fulam trijumfom u finalu obezbedio sebi 135 miliona britanskih novčanica (150 miliona evra) u istom periodu.

To će ukupno jednom od dva tima doneti čak 265 miliona funti (gotovo 300 miliona evra) u narednih pet godina, pod uslovom da ne ispadnu iz elite odmah u prvoj sezoni, pa je jasno zašto je večerašnji okršaj koji je na programu od 20.45 časova na najslavnijem engleskom stadionu značajan.

Da bismo uporedili značaj, rećićemo samo da pobedniku Lige šampiona sleduje oko 20 miliona evra, pa vi uporedite razliku između ove dve utakmice...

Važan deo ovog velikog događaja biće i jedan Srbin. Aleksandar Mitrović se oporavio od povrede zbog koje nije igrao protiv Kardifa i sa kapitenskom trakom oko ruke izvešće Fulam večeras na travnjak "Vemblija". Srpski reprezentativac će se ujedno odmeriti u direktnom duelu sa Olijem Votkinsom, napadačem Brentforda sa kojim deli prvo mesto na listi strelaca u Čempionšipu (obojica su dali po 26 golova).

Inače, sastaju se timovi koji su regularnu sezonu okončali na trećem i četvrtom mestu na tabeli. Brentford je posle pandemije bio maestralan, tukao je čak i Fulam kao gost sa 2:0 u prvom meču u nastavku sezone, a na putu ka finalu baraža izbacio je Svonsi u dve utakmice ukupnim rezultatom od 3:2. Fulam je bio bolji od Kardifa takođe sa 3:2 u dve utakmice.

Pitate se sigurno zašto Brentfordu sleduje malo više novca nego Fulamu u slučaju pobede u finalu baraža?

Zato što tim sa Grifin Parka, za razliku od ekipe našeg Aleksandra Mitrovića, ne dobija "uplate iz padobrana" od strane Premijer lige, koje mu sleduju kao doskorašnjem učesniku elitnog ranga engleskog fudbala. Fulam je prošlog leta ispao iz Premijer lige posle samo godinu dana.

Pored planirane zarade, klub koji trijumfuje večeras može da računaju i na veliku zaradu od TV prenosa, pa neće morati da deli tužnu sudbinu mnogih nižerazrednih klubova u Engleskoj koji su nastradali u jeku pandemije zbog praznih stadiona.

Pošto navijača neće biti na tribinama do oktobra, najranije, a čak i tada će se igrati pred ograničenim brojem gledalaca, jasno je da večeras pobednik bukvalno nosi sve u okršaju Brentforda i Fulama. Meč se igra od 20.45, a prenos je na Sport klubu 1.

Večeras u 20.45 na Vembliju igra se finale plej-ofa za promociju u Premijer ligu. Brentford ili Fulam? Pobednik će sledeće sezone biti bogatiji za 200 miliona funti. Kvota na Brentford je 2,30, na Fulam 3,00, dok je nerešeno 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brentford – Fulam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedjo

    4. avgust 2020 | 12:49

    PL je zakon!!! Druga liga engleske je peta najgledanija liga evrope. Mocni englezi

  • Oki

    4. avgust 2020 | 12:45

    Premijer liga jača od LS još ako Njukasl preuzmu Arapi.

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    4. avgust 2020 | 17:25

    Da, zamisli kad u jednoj ligi igraju Mancester Junajted, Celsi, Liverpul, Totenhem, Mancester siti, Lester, Everton... kakva liga !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA