≫ 

Lukaku i Eriksen rešili Hetafe, Junajted s rezervistima lagano do četvrtfinala

Favoriti su prošli dalje

  • 0
Germany Soccer Europa League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su pobedili LASK i u revanšu sa 2:1, dok su igrači Intera savladali Hetafe sa 2:0 u svom meču osmine finala istog takmičenja.

Junajted je posle 5:0 u prvom meču mogao da se opusti i izvede rezervni sastav koji se ispostavio dovoljno dobrim da sačuva prednost bez mnogo muka.

Doduše, posle prvog poluvremena bez golova, LASK je prvi poveo u 55. minutu golom Filipa Vizingera, koji je odbijenu loptu posle kornera sa velike distance prosto lansirao u rašlje gola Junajteda.

Đavoli samo dva minuta kasnije stižu do izjednačenja preko Džesija Lingarda. Posle greške i očajnog povratnog pasa igrača LASK-a, Mata dolazi do lopte na sredini terena i iz prve je šalje napred za Lingarda.

Ovaj istrčava kontru i rešava je u jedan na jedan sa golmanom gostiju bez problema za 1:1.

Huan Mata se i tridesetak minuta kasnije ispostavio kao asistent posle sjajnog proigravanja Antonija Marsijala po zemlji ispred kaznenog prostora LASK-a.

Marsijal se takođe našao ispred Aleksandera Šlagera koji je ovog puta uspeo da zakači loptu ali ne toliko da je zaustavi pa je Marsijal uz malo sreće postavio konačan rezultat 2:1 u 88. minutu.

Britain Soccer Europa League Foto: Tanjug/AP

Što se tiče Intera, italijanski klub je poveo u 33. minutu posle lopte Bastonija za Lukakua, kada je Belgijanac pokazao svoju sirovu snagu u duelu sa odbrambenim igračem španskog tima i onda iskosa sa leve strane šutirao po zemlji u dalji ugao za 1:0.

Hetafe je imao priliku da iz penala izjednači u 75. minutu, ali je neprecizan bio Horhe Molina, dok je u 83. minutu sve dileme otklonio Kristijan Eriksen.

Danac je pokupio odbitak od noge Đenea Dakonama. Štoper Hetafea je probao da izbaci loptu namenjenu Aleksisu Sančezu poslatu na drugu stativu sa desnog krila.

Nije uspeo u tome i dobacio ju je samo do Eriksena koji je i započeo, i na kraju završio akciju za konačnih 2:0.

Mančester junajted će u četvrtfinalu igrati protiv Kopenhagena koji je u osmini finala bio bolji od Bašakšehira, dok će Inter na pobednika dvomeča Rendžersa i Leverkuzena gde Nemci vode 3:1.

Video: Nikolić u 43. minutu razdrmao mrežu Radničkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA