≫ 

Ne mora uvek spektakularno: "Ružna" pobeda Lidsa, sudija poništio regularan gol Barnlija

Bamford rešio u 5. minutu iz penala

  • 1
lids Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Lidsa uspeli su da konsoliduju redove posle debakla na "Old Trafordu" (6:2) i savladaju Barnli 1:0 na svom terenu, u 15. kolu Premijer lige. Strelac jedinog gola bio je Patrik Bamford u 5. minutu iz penala koji je prethodno uspeo da iznudi posle pada u duelu sa golmanom gostiju Nikom Poupom.

Delovalo je da će rano vođstvo Bijelsine čete biti početak nove goleade imajući u vidu napadački karakter domaćeg tima, ali i kvalitet gostiju, međutim do kraja nije bilo promene rezultata, mada je bilo uzbuđenja na obe strane.

Mreža se još jednom zatresla u 19. minutu, i to Lidsova, kada se činilo da je Barnli došao do egala, ipak sudija je procenio da je golman domaćeg tima Ilan Meslie fauliran, iako je jasno da je on bio taj koji se u naletu neoprezno zakucao u igrača Barnlija (koji je sve vreme bio okrenut leđima od gola).

Posle njihovog sudara, loptu je zahvatio Barns i smestio je u mrežu, no na njegovo veliko razočaranje, arbitar je prethodno prekinuo igru i dodelio faul Lidsu.

Pogledajte poništen gol Barnlija.

Nastavak meča doneo još nekoliko zanimljivih situacija pred oba gola, pošteo je reći da se napadači danas nisu proslavili, ali su i oba golmana imala svoj dana u nekim opasnijim situacijama ispred sebe.

Navalili su gosti pred kraj svom snagom da nekako dođu do egala, čak se i golman Poup priključio saigračima u kaznenom prostoru Lidsa, no i tada je ishod bio isti - odbrana Bijelsinog tima je, i uz malo sreće, uspela da odbije sve udare ostiju i dođe do zaista važne pobede.

Lids sada ima 20 bodova, miran je u sredini tabele, a ekipa Šona Dajša je ovim neuspehom prekinula dobar niz kojim se izvukla iz opasne zone, mada je tek čeka žestoka borba da se održi u Premijer ligi.

Premijer liga, 15. kolo

Lester - Mančester junajted 2:2

(Barns 31, Vardi 85 - Rašford 23, Fernandeš 79)

Aston Vila - Kristal Palas 3:0

(Traore 5, Haus 66, El-Gazi 76)

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1

(Lakazet 34.p, Džaka 44, Saka 56 - Abraham 85)

Mančester Siti - Njukasl 21:00

Šefild junajted - Everton 21:00

Nedelja

Lids - Barnli 1:0

(Bamford 5.p)

Vest Hem - Brajton 15:15

Liverpul - VBA 17:30

Vulverhempton - Totenhem 20:15

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    27. decembar 2020 | 15:32

    Pre 30-40 godina se igrao totalni fudbal tipa holandija, Ajax itd gde bekovi igraju visoko, veznjaci u oba smera...Pre 10-15 godina se forsirao fudbal sa posedom lopte tipa Barselona...Danas i sledećih godina se forsira fudbal gde se igra visok presing svih 90min bez taktiziranja, visok tempo tipa Liverpool, Leipzig i Leeds...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA