Radnički otputovao u Antaliju sa petoricom novajlija, Nišlije planiraju još pojačanja

Meraklije će u Turskoj imati pet pripremnih mečeva

  • 2
Fudbaleri FK Radnički Niš Foto: MN Press

Fudbaleri Radničkog iz Niša danas su otputovali na dvonedeljne pripreme u Antaliju. Tamo će imati pet provera, a za sada su poznata imena četiri protivnika. Nišlije će 17. januara igrati protiv poljske Jagjelonije, dok će šest dana kasnije igrati sa ukrajinskim Injulecom. Meraklije će zatim 26. januara igrati sa Akronom iz Toljatija, dok će 28. januara igrati sa još jednom poljskom ekipom – LKS iz Lođa. Upražnjen je još termin 20. januara, a rival će biti određen u Turskoj.

Trener niškog kluba, Vladimir Gaćinović, izjavio je da je do sada zadovoljan radom ekipe.

- Tek nas čeka glavno na pripremama i mnogo toga smo ostavili za Tursku. Sada je najvažnije da nemamo povrđene i bolesne igrače. Radimo prema planu i veoma mi je drago što su fudbaleri brzo prihvatili moje metode rada. Ove dane u Nišu smo iskoristili pre svega za sticanje kondicije, a iako nas vreme nije služilo, zadovoljan sam napretkom – rekao je Gaćinović.

Dodaje da će protiv četiri kvalitetna protivnika Radnički moći da vidi gde greši i da se samim tim adekvatno pripremi za nastavak sezone.

- Počeli smo i rad sa loptom, a u Turskoj nećemo imati problema sa vremenskim neprilikama i imaćemo sve uslove da planove sprovedemo u delo. Četiri rivala koja smo dogovorili su po meri i imaćemo jake provere pred obaveze koje nas čekaju u nastavku sezone – izjavio je trener Nišlija.

Što se tiče igračkog kadra, Gaćinović u Antaliji neće moći da računa na Nikolu Aksentijevića i Nikolu Stevanovića koji će biti na turneji po SAD sa reprezentacijom Srbije. Međutim, tu će biti petorica novajlija – Ognjen Đuričin, Nikola Stanković, Petar Ristić, Jobe Modu i Veljko Trifunović. Profesionalni ugovor potpisao je i omladinski fudbaler niškog kluba – Aleksa Dušanić. A to nije sve što se tiče pojačanja.

- Treba biti pažljiv, nemamo pravo na grešku, a izbor je veliki. Očekujem da će se ova petorica brzo uklopiti u tim i da ćemo sa njima dobiti ono što nam je nedostajalo. Verujem da će Radnički na proleće biti konkurentan u borbi za sam vrh tabele. Sada nas čeka težak rad i uigravanje – rekao je Gaćinović.

U Antaliju je otputovalo ukupno 26 fudbalera: Borivoje Ristić, Milorad Kojić, Dimitrije Stevanović, Stefan Ilić, Ognjen Đuričin, Žarko Marković, Nenad Šljivić, Đorđe Stojković, Modu Job, Petar Ćirković, Kristijan Živković, Nikola Jovanović, Aleksandar Kovačević, Todor Petrović, Ognjen Bjeličić, Petar Đuričković, Stefan Mitrović, Nenad Gavrić, Veljko Trifunović, Petar Ristić, Stefan Đurić, Aleksa Dušanić, Ilija Spasić i Nikola Stanković.

Video: Majstorija na Čairu: Đuričković genijalnim lobom matirao golmana Zlatibora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zokio

    14. januar 2021 | 15:23

    Kriza u fudbalu a svi odoše na pripreme!

  • jovo

    14. januar 2021 | 15:39

    Ja bih zamolio moju drzavu Srbiju da ovse kao i sve srpske timove pomognu a ne tudjmanove ulleze JSD propale drzave iz Zagreba.Hvala na objavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA