≫ 

Kad nema napadača, tu je Kasemiro: Real sad već opasno "diše za vratom" Atletiku

Biće drame za titulu, kako stvari stoje - desetkovani Madriđani pobedili na "Zorilji"

  • 0
real madrid Foto: Tanjug/Ap

Šampionska trka u Španiji pravo niotkuda je počela da se zahuktava i da dobija na neizvesnosti, što je, naravno, sjajna vest za neutralne ljubitelje fudbala, ali ne i za navijače Atletiko Madrida.

Upravo je loša forma "Jorgandžija" u poslednjih nekoliko utakmica i dovela do toga da prednost maltene bude svedena na samo tri boda u odnosu na drugoplasirani Real, koji je, istina, odradio i svoj deo posla i maksimalno iskoristio kikseve gradskog rivala - sa četiri vezane pobede.

Četvrtu je u subotu uveče doneo Brazilac Kasemiro na gostovanju Valjadolidu, podmetnuo je glavu na centaršut Tonija Krosa i pogodio za konačnih 1:0.

Real se tako primakao Atletiko na samo tri boda, doduše uz meč više od lidera, ali sa daleko više samopouzdanja u nastavku trke u kojoj će sada "Jorgandžije" morati pod hitno da pronađu izlazak iz krize. Realova pobeda na "Zorilji" dobija na važnosti jer je Zidan morao da "krpi" tim kako zna i ume s obzirom na to da nije mogao da računa na čak devetoricu igarača, od kojih su većina udarne pesnice tima.

Osim prvog napadača Benzeme, koji se povredio dva dana uoči meča, van stroja su Serhio Ramos, Eden Azard, Marselo, Dani Karvahal, Valverde, Rodrigo, Alvaro Odriozola i Eder Militao. Zidan je zbog ovakve kadrovske situacije morao da popunjava broj igrača na treninzima kako bi bolje uigrao ekipu, pa je iz tog razloga prekomandovao svog sina Tea (19), a protiv Valjadolida u navali je morao da se osloni na Marijana - igrača koji je ove sezone postigao tek jedan gol.

Na kraju, ipak, jedan dobar centaršut i jedan dobar skok i trazaj glavom, pokrili su sve probleme Reala na "Zorilji", ali sada mu sledi daleko teži izazov, sudar sa Atalantom u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA