Tako to radi odgovoran klub: Borusija se izvinila zbog nedozvoljenog slavlja svojih navijača

Oko 150-200 fanova nemačkog kluba se okupilo da proslavi derbi pobedu ekipe i tako prekršilo kovid-protokole

  • 0
Sevilla Borussia Dortmund Foto: Tanjug/AP

Borusija Dortmund oglasila se saopštenjem u kome je javnosti uputila izvinjenje zbog toga što su njeni navijači prekršili kovod-protokole u subotu uveče. Nemački klub je osetio potrebu da se oglasi pošto se između 150 i 200 navijača Borusije okupilo se ispred stadiona da dočeka tim koji se vraćao sa gostovanja Šalkeu nakon pobede u čuvenom derbiju Rura 4:0.

Veliki broj navijača nije nosio masku i niko nije pazio na držanje distance.

Iz kluba su, uz izvinjenje javnosti zbog ponašanja navijača, najavili da će "sarađivati sa policijom" kako bi sprečili da se slična situacija ponovi u budućnosti. Navodi se i da ovakvo ponašanje navijača "neće biti tolerisano".

Klub se takođe izvinio i zbog toga što su igrači slavili zajedno sa navijačima i objavljivali fotografije i snimke na društvenim mrežama iako nisu napuštali autobus.

- Uz svo razumevanje zadovoljstva zbog pobede u derbiju, nećemo tolerisati kršenja kovid-protokola do kakvog je došlo po povratku igrača na stadion. Možemo samo da se izvinimo i da obećamo da ćemo razgovarati sa policijom i sa svima koji su umešani kako se ovakve scene ne bi ponavljale u budućnosti - rečeno je iz Borusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA