Šefildu u glavi odzvanja „petarda“ protiv Lestera: Ihenačo postigao het-trik, a mogao je i više

U ranijem terminu, Brajton je slavio protiv Sauthemptona u derbiju Južne Engleske

  • 0
Keleči Ihenačo, Lester - Šefild junajted Foto: Tanjug / AP

Iako matematika kaže drugačije, možemo reći da je Šefild junajted sada već siguran putnik u Čempionšip za narednu sezonu. Oštrice od početka Premijer lige ljubomorno čuvaju poslednju poziciju na tabeli, a danas su na „King Pauer“ stadionu doživeli pravu katastrofu protiv Lestera. Lisice su za 90 minuta igre uspele da dođu do pet pogodaka i da tako potvrde da su ozbiljni kandidati za plasman u Ligu šampiona, iako je do kraja sezone ostalo još devet kola – 5:0 (1:0).

Iako na današnjem meču u golgeterskoj ulozi nije preterano blistao Džejmi Vardi, stamenog strelca Lestera imao je ko da zameni. Njegov saigrač u napadu, Keleči Ihenačo došao je do tri gola, u završnim minutima utakmice mogao je da postigne još neki, ali sigurno neće biti nezadovoljan možda i najboljom partijom ove sezone.

Sve je krenulo u 39. minutu, kada je Džejmi Vardi sjajno probio sa leve strane terena, a u srcu kaznenog prostora je loptu sačekao Keleči Ihenačo, koji je bio sam kao duh i lako je postigao svoj prvi gol.

Drugi pogodak delo je Ajozea Pereza iz 64. minuta utakmice. Fudbaleri Šefild junajteda pogrešili su na sredini terena, Lester je brzo preuzeo loptu, razvio kontru, a Meksikanac je šutirao sa ivice kaznenog prosotra u nebranjeni ugao gola gostujuće ekipe.

Pet minuta kasnije, nova kombinacija Džejmija Vardija i Kelečija Ihenača iz kontre. Opet je devetka Lestera probila po levoj strani terena, a Ihenačo bio u srcu kaznenog prostora. I ponovo je šutirao iz prve, na nemoć golmana gostujuće ekipe.

Do svog het-trika, Keleči Ihenačo je došao fantastičnim golom sa skoro 25 metara. Bio je igrač Lestera nemarkiran u 78. minutu meča, odlučio se da „odapne strelu“ i upisao je efektan pogodak, za televizijske špice.

Ni to nije bio kraj mukama Oštrica, koje su bukvalno 60 sekundi kasnije primile još jedan gol. Ovaj put je Džejmi Vardi odlučio da se stušti ka golu, uputio je udarac iskosa, a jedan od odbrambenih fudbalera gostiju se nije snašao, pa je loptu poslao u svoju mrežu za konačnih 5:0.

U uvodnom meču dana, fudbaleri Brajtona produžili su agoniju Sauthemptona u lokalnom derbiju. Golovima Danka i Trosara, gosti su se približili opstanku u Premijer ligi, a Sauthemptonu zadali dodatne glavobolje, iako se još nalaze ispod njih na tabeli – 1:2 (1:1).

Video: Zakuvalo u Inđiji, Krneta i Nikčević se hvatali za guše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA