≫ 

Fernando Santoš pred Srbiju: Došli smo da pobedimo, nije reč o imperativu, reč je o želji

Selektor Portugalije očekuje opasan okršaj protiv Piksijevih Orlova

  • 3
fernando santoš Foto: MN Press

Poput svog kolege na drugoj strani Dragana Stojkovića, i selektor Portugalije Fernando Santoš od meča dve selekecije očekuje fajtersku i otvorenu utakmicu u subotu od 20.45 na našem najvećem stadionu.

Selektor aktuelnih evropskih prvaka istakao je da je dobro upoznat o svim kvalitetima Srbije i novog selektora, što naravno ne menja ništa u ciljevima prvog favorita grupe, a to je da je pobeda jedino o čemu razmišljaju u taboru gostujuće selekcije.

Na pitanje šta zna o Piksiju i kako mu je izgledala igra Srbije protiv Irske, Santoš se dugo osmehivao, verovatno prisećajući se igračke karijere našeg fudbalskog velikana.

- To je moja obaveza, da pratim i analiziram, utakmice, da ih pripremam, da uočim stil igre protivnika, kako igraju, šta rade. Naravno, Piksija znam kao igrača, bio je u Marseju, kao igrač je pokazao izuzetan kvalitet. Što se tiče igre Srbije protiv Irske, primetio sam da je novi selektor promenio igru. Naš prošli meč Srbija je igrača sa četvoricom u liniji pozadi, sad je igrala sa petoricom. Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah. Imamo veliku volju i vrlo smo motovisan za meč - poručio je Santoš.

Portugalci nikad nisu izgubili od Srbije, a na konstataciju novinara da je Piksi najavio ofanzivu, a Mitrović obaranje rekorda, Santoš je imao spreman odgovor:

- Ne radi se ovde mom samopoudzanju, već o timskom. Kada pričamo o Srbiji, reč je o rivalu kojeg izuzetno cenimo, ali ćemo reagovati na svaki protivnapad. Ovde smo došli da pobedimo.

Usledila su i dva nova pitanja za Santoša: da li im odgovara i bod i kako će braniti prekide Dušana Tadića?

- Kao što sam već rekao, analiziorao sam već kvalitete Milinković-Savića, Tadića i ostalih. Što se nas tiče, igraćemo dobro, branićemo se i napadti, gledati da imamo posed lopte, da imamo situacije da damo gol. Očekujemo opasan okršaj sutra.

Konačno, Santoš je konferenciju zaključio odgovorom na pitanje da li je pobeda protiv Srbije imperativ za Portugaliju kao evropskog prvaka.

- Verujem svojim igračima, ali ovde nije reč o imperativu, ovde je reč o želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    26. mart 2021 | 18:15

    Srbija ce vas otresti ko tepih, tri komada su vam zagarantovana.....

  • Superhik

    26. mart 2021 | 17:38

    Ovakvu Srbiju ako ne pobedite i ne treba da idete na svetsko prvenstvo..

  • Gagi

    27. mart 2021 | 03:48

    Sreca njihova sto ne igra Pàfkov!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA