≫ 

Ici c'est Paris! Magični Embape i svemoćni Navas protutnjali kroz Minhen i započeli osvetu Bajernu

Sveci porazili šampiona Evrope (3:2) u neverovatno lepom prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Čelsi lako preslišao Porto sa 2:0

  • 23
liga šampiona FK Bajern FC Bayern - PSG Foto: Tanjug/AP

Repriza lisabonskog finala Lige šampiona u kojem je Bajern zadao Pari Sen Žermenu jedan od bolnijih poraza u istoriji kluba, donela je nestvarnu fudbalski priču, praznik za ljubitelje fudbala i vredan trijumf gostiju od 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Najvažnije je da još ništa nije odlučeno, a ukoliko u Parizu sledećeg utorka u revanšu bude upola zanimljivo kao večeras u Minhenu, uživaćemo podjednako u istinskom spektaklu.

Imao je PSŽ veliku prednost posle pola sata igre, ne može se reći i zasluženu jer su do dva gola razlike došli iz dva šuta i kontre i u jeku dominacije Bavaraca, ali to je top fudbal, greške protivnika se kažnjavaju.

Nejmar je u 3. minutu sjajno omogućio Embapeu da ponovo otvori golgeterski konto, a posle nekoliko nestvarnih odbrana Kejlora Navasa, zaboravljeni Brazilac Markinjos je sjajno pobegao Bavarcima i povisio na 2:0 u 27. minutu.

Tu se pojavio i problem za goste, jer je iskusni defanzivac morao napolje zbog povrede posle pola sata što je bila pozivnica koju tim Hansija Flika ne propušta. Posle još nekoliko opasnih napada do odlaska na odmor Bajern je stigao do gola, a Erik Maksim Čupo Moting u 37 . na centaršut Pavara.

Bajern je osokoljen tim pogotkom krenuo još silovitije u nastavku, ponovo je Navas bio na mukama, ali ništa nije mogao u 60. minutu kada je Džošua Kimih sjajno pogodio u glavu Tomasa Milera koji je poravnao na 2:2.

Mnogima se učinilo da je ovo početak totalnog preokreta, posebno jer je Bajern poznat kao tim koji ne spušta nogu sa papučice gasa kada namiriše krv protivnika, ali je šah-mat Maurisija Poketina stigao samo nekoliko minuta posle izjednačenja.

liga šampiona FK Bajern FC Bayern - PSG Foto: Tanjug/AP

Ici c'est Paris! - ili "to je Pariz" u prevodu što je slogan Svetaca, još jednom je došao do izražaja. Pokazao je šampion Francuske svoje najlepše i najubitačnije oružje. Brzina Kilijana Embapea ponovo je bila nerešiva engima za Bavarce, a posle sjajnog pasa Di Marije, Kilijan je "izvozao" odbranu rivala i još jednom matirao Nojera za konačnih 3:2.

Tako se to radi na ovom nivou. Ne moraš da budeš bolji 90 minuta kao što je to bio Bajern, ako daš više golova ideš dalje. Bajern je zaista stisnuo Parižane u poslednjih pola časa, bilo je neprijatno jer su šampioni Evrope i Nemačke šutirali blizu 30 puta na gol rivala, ali džaba kada je tu Kejlor Navas.

Kako je samo Kostarikanac spustio rampu pred Bavarcima, isti onaj golman koji je sa Realom osvajao Ligu šampiona približio je svoj tim eliminaciji Bajerna. Naravno, ništa još nije gotovo, ima i revanš kroz šest dana na Parku prinčeva, ali je prednost svakako na strani francuskog tima koji je napravio važan korak u nameri da se osveti Bavarcima.

Grujić nemoćan protiv ubitačnog Čelsija

Što se tiče meča u Sevilji, gde je Porto zbog pandemije dočekao Čelsi, još jednom je ekipa Tomasa Tuhela pokazala koliko je postala čvrsta i kompaktna. Plavci su slavili sa 2:0 i napravili korak ka polufinalu elitnog takmičenja što će biti veliki uspeh.

Bukvalno iz jedinog šuta u prvom poluvremenu gosti su poveli, a strelac je bio Mejson Maunt koji je u 32. minutu iskoristio sjajan pas Žoržinja i grešku defanzivca Zmajeva.

Marko Grujić je bio starter u redovima Porta koji je imao dobru šansu preko Uribea da povede u ranoj fazi meča. Hezus Korona i Pepe takođe su zapretili do odlaska na odmor gostima, ali je golman Eduar Mendi bio sasvim dobar i uspeo da sačuva mrežu.

liga šampiona FK Čelsi FC Porto - Chelsea Foto: Tanjug/AP

Timo Verner je imao dobru priliku za Čelsi na početku drugog dela, a odmah je uzvratio i Musa Marega koji nije uspeo da izjednači. Malo kasnije dobar udarac Dijaza otišao je pored stative Čelsijevog gola.

I onda je Tuhelov tim dodao gas u finišu, rezervista Kristijan Pulišić je pogodio okvir gola u 84. minutu, a samo minut kasnije ponovo se zatresla mreža Porta. Pogrešio je Hezus Korona, loše primio loptu koja se odbila do Čilvela, a ovaj prevario golmana Marćesina i pogodio za konačnih 2:0.

Video: Gobeljić i Falćineli u Ibrinom stilu slave pobedu u derbiju: Do daske odvrnuli Nadu Topčagić!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banega

    7. april 2021 | 21:27

    Majko mila gledam psg i bajern i setim se derbija dodje mi da placem koje nebo i zemlja

  • Kosta

    7. april 2021 | 22:38

    Nek gledaju ovi sto su igrali u 18h, da vide kako se igra fudbal.

  • Kostelo

    7. april 2021 | 22:15

    Neverovatno kako igraj Bajern,mislim da je ovo savrsenstvo od igre,kao da ih neko rukom pomera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA