≫ 

Sud na strani Superlige, kolosalni fudbalski projekat je zaštićen od svih sankcija!

Biće ovo teška borba dva fudbalska sveta

  • 4
Superliga Evrope Foto: Screenshot/Sky.de

Zaoštrava se rat na relaciji UEFA i svaeznici (većinski deo fudbalskog sveta) i novoformirana Superliga koju trenutno čine 12 klubova osnivača na čelu sa Realom i Barselonom, te tri italijanska i šest engleskih klubova.

UEFA i njene članice su na potvrdu osnivanja novog takmičenja reagovali žestoko, najavom zabrane igranja pomenutih ekipa u svojim ligama, kao i zabranom nastupa igrača iz tih klubova na velikim takmičenjima na reprezentativnom nivou.

Međutim, superligaški moćnici su izgleda na sve mislili kada su planirali projekat koji preti da poptuno izmeni istoriju fudbala.

Naime, baš iz Madrida stiže vest da je tamošnji Privredni sud već usvojio prve mere predostrožnosti kako bi se zaštitili svi učesnici kontinentalne Superlige od bilo kakve vrste suspenzije ili kazne, prenose tamošnji mediji.

Španska novinska agencija EFE objavila je da je Privredni sud u Madridu već objavio zabranu po kojoj se regulatornim telima poput FIFA, UEFA, te nacionalnim Savezima zabranjuje uvođenje kaznenih mera protiv klubova koji će igrati Superligu! Ovim aktom se sprečava da klubovi, njihovi igrači i treneri budu kažnjeni, suspendovani ili limitirani na bilo koji način.

Ukoliko su ovi navodi tačni i relevantni, to znači da svi akteri novog takmičenja, pre svega tu mislimo na igrače, nemaju o čemu da brinu kada je reč o takmičenju van okvira novoformirane lige.

Ovakav scenario je i najavio dan ranije Florentino Perez kada je rekao da igrači klubova Superlige ne brinu o pretnjama UEFA. Očito je prvi čovek Reala i jedan od glavnih inicijatora formiranja Superlige dobro znao sve pravne zamke i mehanizme sa kojima se suočavaju "odbegli" klubovi i igrači, te je i pripremio kontra mere kako bi zaštitio novi megalomanski projekat.

Sve što bi trebalo da znate o ratu za fudbal dve sile, UEFA i Superlige, možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    20. april 2021 | 19:50

    Bravooooo dosta je torture od strane Uefa ! Ista ta Uefa ali i Fifa su pogazili povelju UN ! Primili su tkz Kosovo u u te dve asocijacije ali i MOK , gde je tada bio terzić , vučelić , vazura i fss ali i država srbija da osude ali i da probaju kroz UN da izbace siptare iz tih organizacija . Neko iz FIFA i UEFA je uzeo novac od siptara da bi ih primili u te sportske saveze . Zar to nije kriminal ! Koliko su Španci ima li problema da na silu dočekaju siptare . Zar su Uefa i Fifa predstanici fudbala NE nisu to su mafijaške organizacije .

  • Перагеније

    20. april 2021 | 20:04

    ДВА шпанска и 6 енглеских клубова - а иницијатор Шпанац...?!

  • Iggy

    20. april 2021 | 19:52

    Para vrti gde burgija nece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA