≫ 

Stanojević o Partizanovim klincima i strancima: "Banjak će dobiti šansu, Bajbek je van konkurencije"

Trener Partizana pred meč sa Proleterom istakao da ne voli kada ekipe promene trenera pred meč sa njegovim timom

  • 10
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Jesenas je Proleter iz Novog Sada bio jedno od iznanađenja takmičenja, ali kako je sezona odmicala, posebno u prolećnom delu takmičenja, tako je pomenuti tim počeo da tone da bi kao posledica svega došla i smena trenera i to pred sutrašnje odmeravanje snaga sa Partizanom (16.55, Arena sport). Otuda su crno-beli apsolutni favoriti, iako trenera Aleksandra Stanojevića pomalo kopka nepoznanica o načinu igre protivnika, koji trenutno grca u problemima.

- Igramo sa Proleterom, koji je promenio trenera i poslednje vreme nisu u dobroj formi, iako su bili veoma stabilni u većem delu sezonu. Sećamo se prve utakmice, znamo na koji način smo pobedili, pa smo veoma oprezni pred utakmicu - kaže Aleksandar Stanojević.

Ivan Obradović je odigrao dobro protiv Spartaka i zadesio ga je velikik maler - polomio je šaku. Kada ga očekujete u konkurenciji za tim i da li to, uz projekciju Slobodana Uroševića kao startera, vraća Rajka Brežančića u protokol?

- Obradović je igrao dobro u minulom periodu, a povreda šake je, pogotovo na toj poziciji, veoma je specifična. Ne samo što neće biti u ritmu, on bi trebalo da izvodi aute, a to je veoma teško sa takvom povredom i ne znamo kakav će mu biti oporavak. Što se Brežančića tiče, on je van ritma, jer neki period nije trenirao i videćemo kada će na teren, kada uđe u ritam i kada zasluži. Sa druge strane, Urošević je uvek konstantan i u dobroj formi, bez obzira što je imao male probleme posle virusa korona, i sto posto verujem u njega.

Proleter je drugi tim, posle Radničkog, koji je pred meč sa Partizanom ostao bez trenera. Koliko vam ta činjenica olakšava posao u pripremi i kakve su šanse Novosađana?

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

- Ne volim kada neko menja trenera, jer se pripremam ozbiljno na način igre rivala i u ovakvim slučajevima ne znate šta da očekujete. Gledam to kao problem, ali idemo spremni i videćemo na samom meču kako će igrati.

Koliko vas raduje činjenica da su protiv Spartaka zapažene role imali poletarci Lazar Pavlović, Nemanja Jović i Nikola Štulić i očekujete li da makar pred odlazak Filip Stevanović podigne formu?

- Uvek ću dati šansu mladima i na njima je da je iskoriste ili ne. Da je nisu iskoristili ne bi je dobili, ali pošto jesu, dobiće opet priliku protiv Proletera. Nad Štulićem je bio penal, Lazar Pavlović je postigao gol, Jović je konstantno dobar i Stevanović se polako vraća. Želim da vidim koliko mogu da nose igru Partizana.

Partizan je protiv Spartaka imao samo dvojicu stranaca u protokolu. Koliko će ih biti u meču sa Proleterom i šta se dešava sa Makijem Banjakom i Žan Kristof Bajbekom?

Maki Banjak i Sejduba Suma fudbaleri Partizana Maki Banjak i Sejduba Suma; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Za Banjaka sam već rekao da će dobiti šansu, videćemo na treningu, ide u tom pravcu. Bajbek nije u konkurenciji. Suma je još povređen, pa će u timu biti još Natho i Asano.

Koliko vam teško da motivišete igrače za prvenstvene mečeve s obzirom na činjenicu da je šampionska trka već izgubljena?

- Nije mi teško uopšte, motivisani smo na svakom treningu. Protiv Radničkog, Mačve, Vojvodine, sad protiv Spartaka smo igrali dobro. Za mene bi kao trenera bilo poražavajuće da neko ko obuče dres Partizana nema motiva.

Da li će mečevi do kraja Superlige poslužiti kao svojevrsna provere za neke fudbalere  na osnovu koje će zavisiti i njihova budućnost u Partizanu?

- Nećemo baš davati šansu nekome da bih proveravao, jer meni je svaki meč važan. Možda samo mlađi igrači dobiju šansu, jer su je zaslužili. Oni koji nisu je neće ni dobiti. Trening mi je parametar svega, a godina je bila dugačka i mogao sam da se uverim u mogućnosti svih igrača.

Kako komentarišete činjenicu da će domaćin finala Kupa Srbije ipak biti određen žrebom, iako ste ranije poželeli da se igra na neutralnom terenu i imate li poverenja u takav vid odlučivanja s obzirom na činjenicu da je izvlačenje kuglica pred polufinalni meč sa Vojvodinom bilo, blago rečeno, sumnjivo čak i pred TV kamerama?

Video: Žreb za polufinale Kupa Srbije: Trenutak kad je određeno domaćinstvo između Vojvodine i Partizana

- Moj lični stav je bio da to bude na neutralnom terenu, ali imaju neke procedure i poštujem ih maksimalno. Ne bih se u to udubljivao, biće kako mora da bude. Srećni smo da smo došli do finala tako što smo izbacili sve superligaše do završnice. Nedavno Vojvodinu na njenom terenu i neka se finale odlučuje bilo gde, nama nije problem.

Kakve su vam prognoze za završnicu Lige šampiona i Lige Evrope i da li ste nekada igrali ili trenirali nekoga kome se imputiralo da je stariji nego što mu piše u krštenici?

- Verovatno sam nekoga starijeg trenirao, a da nisam znao, ali svesno nikoga. U mlađim selekcijama je to interesantnije, a u seniorskom timu možeš ili ne možeš. Nije bitno da li si star ili nisi. Što se završnice evropskih takmičenja tiče, sviđaju mi se nemački treneri, novi talas, Tuhel posebno. Ipak, navijam da Gvardiola i Mančester siti uzmu trofej, jer ipak je on inovator svetskog fudbala - zakčljučio je Aleksandar Stanojević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    28. april 2021 | 16:34

    protiv zvezde si uzeo samo 1(jedan) bod,uz nikakvu igru...sad opet napravi niz pobjeda pa se hvali sa tim,ili sto bi nam se najgore moglo desiti,da uzmes kup(totalno beznacajno takmicenje) i da sezona bude proglasena uspjesnom...

  • Nusknvp

    28. april 2021 | 17:43

    Ramadanijev pijun

  • Sale

    28. april 2021 | 18:19

    Tvoj bajbek ništa grize li te savest koga si doveo pa nije partizan tvoj i ivice ilijevaodgovaraćete bićete u nevolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA