Milan podsetio na Barseloninu tiki-taku: Hakan i Teo slomili Benevento, nastavlja se borba za LŠ

Rosoneri su pobedom izbili na drugo mesto na tabeli

  • 0
FK Milan, Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug / AP

Moraće još znoja da prolije Milan ne bi li ugrabio mesto u Ligi šampiona, ali je prvi korak ka tom cilju upisao večeras. Nakon dva uzastopna poraza, Rosoneri su konačno odigrali jednu laganiju utakmicu i uspeli su da poraze Benevento, koji je zagorčao sebi život i vrlo lako bi mogao da ispadne u Seriju B. Doduše, imaće gosti vremena da isprave greške, ali večeras nisu blistali – 2:0 (1:0).

Večeras je domaćima za pobedu bio dovoljan po gol u oba poluvremena. Pokazali su fudbaleri Milana da ih nisu uzdrmali neuspesi protiv Sausola i Lacija, pa su na San Siru danas izgledali kao skladna ekipa, nalik onoj koja je dominirala na početku godine.

Prvi gol je pao već posle šest minuta. Bila je to fantastična akcija, koja je krenula negde da polovini terena. Usledio je niz dodavanja, a poslednje je završilo u nogama Hakana Čalhanoglua, koji nije imao problem da loptu smesti u protivničku mrežu.

Usledila je serija promašaja na obe strane, kojima su ponajviše kumovali Zlatan Ibrahimović i Teo Ernandez, ali je drugopomenuti na kraju uspeo da se upiše u strelce u 60. minutu utakmice. Nova sjajna akcija, nekoliko dodavanja i probijena odbrana Beneventa rezultirali su golom.

Brahim Dijaz je do kraja utakmice samo mogao da dodatno uništi Benevento još jednim pogotkom, ali je bio neprecizan. Neće to smetati Milanezima, pobeda je upisana i tri boda se računaju. Drugo mesto je, barem do sutra, tu, a što se tiče Beneventa, oni ostaju prvi ispod crte sa istim brojem bodova kao Kaljari i Torino.

Video: Sever prazan zbog korone ali je pehar tu: Borjan odao počast Delijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA