≫ 

Murinjo napravio dve revolucionarne promene u Romi, igrači zapanjeni onim što je Posebni spremio

Portugalac je ozbiljno shvatio naredni izazov...

  • 3
Roma, Murinjo, trening Foto: Printscreen/Twitter/AS Roma

Portugalac Žoze Murinjo će u novoj sezoni voditi Romu. U prvoj prijateljskoj utakmici slavio je sa 10:0, a navijači su sa velikim entuzijazmom prihvatili jednog od najuspešnijih trenera u istoriji jer se nadaju rezultatskom iskoraku koji im već dugo nedostaje.

Murinjo je kao mlad trener postao poznat po nekonvencionalnim metodama rada i treninga, a noviteti koje je uveo na treninge Rome izazvali su najpre iznenađenje kod igrača, a potom i navijača.

Naime, pored terena za trening postavljen je ogroman ekran. On služi portugalskom stručnjaku kako bi u realnom vremenu ukazivao na greške igračima i pomagao im kod postavljanja i prepoznavanja gde bi trebalo da se nalazi u pojedinoj fazi igre.

Osim toga, igrače čitavo vreme dok treniraju snima dron pomoću kojeg Murinjo dobija informacije o kretanjima, brzini i pretrčanim kilometrima svih igrač. Na svom tabletu Posebni ima softver pomoću kojeg vrlo brzo može na ekranu da analizira greške svojih igrača.

Prvi utisci iz svlačionice, piše tabloid "The Sun", bili su da je to nešto s čim se do sada nisu susreli.

- Murinjo je upravo podigao lestvicu što se tiče vođenja vežbi i analiza - pišu italijanski mediji, a navijači uveliko pozdravljaju nove metode treninga Portuglaca.

Video: Rikardo dao jedan od najlepših golova u srpskom fudbalu, Partizan gazi Proleter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    19. jul 2021 | 22:17

    Videcemo na terenu. Mozes da izmislis sta hoces, ako nemas igrace slaba vajda.

  • Ciganin 1976

    19. jul 2021 | 23:41

    Cirkuzant koji već godinama prodaje MAGLU debilnim upravama !!!

  • samo iskreno

    19. jul 2021 | 22:59

    Sve je to džaba!Murinjo je jednostavo provaljen trener, nije to više onaj od pre 15tak godina. Na žalost nije uspeo da se adaptira modernom fudbalu i uvek je za par koraka kasni…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA