≫ 

Mesi, Pari Sen Žermen i Talibani: "Šarli Ebdo" opet šokirao javnost naslovnom stranom

Kako će prodaja Mesijevog dresa biti pomoć za finansiranje nove vlasti u Avganistanu?

  • 13
Šarli Ebdo, naslovna, Mesi Foto: Printscreen/@Charlie_Hebdo_

Poznati francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" ponovo je skrenuo pažnju javnosti nakon što je na naslovnoj strani objavio karikaturu tri žene u plavim burkama na čijim leđima je napisano ime fudbalera Lionela Mesija i broj 30, što je broj koji Argentinac nosi na dresu Pari Sen Žermena.

- Talibani. Gore je nego što se prethodno mislilo - piše na naslovnoj strani, a komentarišući kairkaturu sajt "Njuz24" je naveo da klub Pari Sen Žermen pripada katarskim šeicima, kao i da se Katar dovodio u vezu sa finansiranjem fundamentalista u arapskom svetu.

Mesi je igrao nekoliko sezona u Barseloni sa reklamom aviokompanije "Katar erlajns" na dresu.

Pari Sen Žermen nije reagovao na ovu naslovnu stranu i na ideju da će prodaja Mesijevog dresa biti pomoć za finansiranje nove vlasti u Avganistanu, ocenjuje "Njuz24."

Katar nije priznao talibanski režim u periodu njihove vladavine Avganistanom između 1996. i 2001. godine, ali prema bivšem ministru spoljnih poslova talibana, Katar je imao "srdačne odnose" sa militantima, preneo je BBC.

Naser al-Kelaifi, predsednik PSŽ-a, je blizak sa kraljevskom porodicom iz Katara, koja finansira šampiona Francuske.

"Šarli Ebdo" je 7. januara 2015. godine bio meta islamskih terorista, koji su upali u redakciju magazina i ubili 12 novinara, u znak osvete za kritički i satirični odnos lista prema islamu.

Video: Ivica Iliev tvrdi: Zapostavljamo mlade talente, kao da čekamo da nam dođe Mesi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    21. avgust 2021 | 17:34

    Posle im kriv djavo kad arapi počnu da ih satiru po Parizu

  • alal vera alal vera

    21. avgust 2021 | 17:50

    islam tolerantna religija.talibani mudzahedini dzihadisti ... citaju kuran i po njemu se prave zakon.ne citaju oni savremene knjige.svi koji nisu muslimani treba da nestanu , homoseksualce bacaju sa krova zgrade ili odsecaju glavu.zene su zatvorene u kucama ako slucajno izadju moraju biti obucene ko nindza i u pratnji a devojcice od 10 godina moraju da se udaju za ljude koji su stari 40 ili 50 godina

  • GeorgiHadzi

    21. avgust 2021 | 17:51

    Ne znam sto bi se neko vredjao ovako ovom slikom.Jednom slikom celu prethodnu nedelju su obuhvatili sa desavanjima u svetu.Remek delo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA