Ukrajinci ne pobeđuju i ne gube: Peti remi u kvalifikacijama, Francuzi zaustavljeni u Kijevu

Holandija uništila Crnu Goru u Ajndhovenu, Hrvatska do pobede u 86. minutu

  • 0
Ukrajina - Francuska Foto: Tanjug / AP

Ne pamti se kada je neka reprezentacija kvalifikacije otvorila sa pet nerešenih ishoda. Takva je situacija sa Ukrajincima, koji kao da ne znaju šta znači trijumf, a šta znači poraz. Nakon nekih prilično katastrofalnih ishdoa protiv Finske i Kazahstana, oni su danas uspeli drugi put da odigraju nerešeno sa Francuzima i tako dodatno začine stvari u ovoj grupi i daju šansu Fincima i Bosni i Hercegovini da urade nešto više - 1:1 (1:0).

Večeras su oni bili ti koji su poveli fantastičnim pogotkom Mikole Šaparenka, koji je nakon jednog odbitka naleteo i šutirao iz sve snage. Lopta je kao strela uletela u gornji desni ugao gola.

Međutim, sve to uspeo je da poništi Entoni Marsijal već pet minuta po povratku sa odmora. Imao je dosta sreće igrač Francuske, pošto je lopta uspela da prođe u mrežu ispod ruke golmana Ukrajine.

Ruku na srce, Francuska je bila dosta bliža trijumfu kako se utakmica bližila kraju. Najbolju šansu za tako nešto imali su u 78. minutu meča, kada je Musa Dijabi pucao nakon što je primio tačan pas u kaznenom prostoru. Na njegovu nesreću, lopta je završila samo na levoj stativi i tako ostavila bod u Kijevu na Olimpijskom stadionu.

Veliki trijumf je ostvarila selekcija Hrvatske na teškom gostovanju Slovačkoj. Delovalo je da će obe reprezentacije odneti po bod sa ovog susreta, ali da tako ne bude postarao se Marcelo Brozović u samoj završnici - 0:1 (0:0).

Hrvatska je njegovim pogotkom u 86. minutu uspela da se poravna sa Rusijom na čelu tabele, ali sa nešto slabijom gol razlikom zbog manje postignutih golova u odnosu na Ruse. Nema sumnje da će se između ove dve selekcije voditi najveća borba za plasman na Svetsko prvenstvo.

Holandija je na svom terenu "uništila" Crnu Goru. Nije uspela zemlja naših južnih komšija da ponovi podvig od pre nekoliko dana iz Turske, pa se u Ajndhovenu provela kao bosa po trnju. Za to je najzaslužniji bio Memfis Defaj, koji je postigao prva dva gola, da bi potom Vajnaldum i Gakpo stavili tačku na sve - 4:0 (1:0).

Ubedljive pobede ostvarili su još Izrael protiv Austrije (5:2), Turska u gostima protiv Gibraltara (0:3), dok su se Danska i Škotska minimalnim pobedama provukli protiv Farskih ostrva, odnosno Moldavije.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA