≫ 

Šta Zvezdu čeka protiv Brage i mogu li crveno-beli da iskoriste problem koji Portugalci imaju?

Dvojica španskih napadača, od kojih je jedan i reprezentativac, dali samo jedan gol u prvih pet kola domaćeg šampionata

  • 5
Fudbal Sporting Clube de Braga hosted this night Sporting Clube de Portugal Foto: Profimedia/Zuma Press/GonçAlo Delgado

Da li je Crvena zvezda imala sreće prilikom žreba kalendara za mečeve Lige Evrope, to je već diskutabilno pitanje! Elem, crveno-beli će  već u 1. kolu igrati derbi grupe F s obzirom na to da na Marakanu stiže ekipa Brage - tim koji se nalazio u prvom šeširu i koji je glavni favorit za direktan prolazak u osminu finala!

Braga je prethodnu sezonu završila na 4. mestu, Ispred su bili Sporting, Porto i Benfika, dok je Pasoš Fereira zaostajala čak 11 bodova i ni na koji naćčin nije mogla da ugrozi poziciju izabranika Karlosa Karvahala.

Za razliku od prethodne sezone, Braga je prodala čak sedmoricu igrača i zaradila je oko 18 miliona evra! Međutim, okosnica tima je ostala ista i u međuvremenu su doveli i sjajnog napadača Marija Gonazlesa iz Viljareala. Nametnuo se partijama na pozajmici u Tondeli, gde je na 27 mečeva dao 15 golova.

Gonzales je u klub stigao kako bi bio zdrava konkurencija Abelu Ruizu, sunarodniku koji je pre nekoliko dana dobio i novi poziv u reprezentaciju Španije. Prethodno je debi imao u junu protiv Litvanije. Ruiz je prošao školu Barselone i od 2020. je na pozajmici u Bragi. S tim što se od njega očekuje tek da ove sezone bljesne.

Za sada, ni Ruiz ni Gonazels ne pružajku igre kakve se od njih očekuju. I to je ono što može da raduje Zvezdu. Istovremeno, Portugalci pišu da je jalovost u napadu briga za trenera Brage Karvahala.

Braga nije dala gol na poslednja dva meča (oba završena rezultatom 0:0), a dvojica Španaca još nisu ubedili navijače da su prava rešenja. Uprkos karakteristikama koje poseduju. Zanimljivo, španski tandem je u prvih pet kola postigao samo jedan gol - i to onaj Ruizov koji je do sada igrao ukupno 239 minuta, 22 više od Gonazelesa.

Libijac Mustrati je igrač oko kog se praktično vrti igra Brage, golman Mateus je nezamenjiv, kao i braća Orta. Pogotovo Rikardo koji igra ofanzivnije po desnoj strani i jedini je dao više od jednog gola od početka sezone.

Osim Libijca Mustratija, ekipa Brage se sastoji od Brazilaca, Portugalaca i pomenute dvojice španskih napadača, a kompletnu ekipu koju Karvahal vodi odlikuje brzina i opasna tranzicija koja bi Zvezdi mogla da zada ozbiljne probleme.

>>> Počinje Liga šampiona i odmah prvog dana veliki derbi - od 21.00 Barselona čeka Bajern, kvota na keca je 3,50, na iks 3,60, na dvojku 2,15, a na GG3+ 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Bajern.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA