Više od 10.000 klinaca zviždalo Kamari na meču LE, Škoti se žalili, Česi odbrusili: "Ne napadajte nam decu!"

Ovaj fudbaler više nikad neće ni pomisliti da dođe u Češku

  • 2
Sparta Prag, Rendzers, Glen Kamara Foto: Tanjug/AP

Česi ne zaboravljaju. Fudbaleri Glazgov Rendžersa poraženi su od Sparte u Pragu u utakmici drugog kola Lige Evrope sa 1:0. Ništa neuobičajeno, međutim, utakmicu su obeležili zvižduci više od 10.000 dece upućenih ka prvotimcu škotskog velikana, Glenu Kamari, koji je pre samo šest meseci optužio Ondreja Kudelu iz praške Slavije za rasizam.

Nije ovo prvi put da navijači Sparte prave ovakve ispade, naime, oni su u avgustu vređali na rasnoj osnovi veznog fudbalera Monaka, Orelijena Čuamenija, tokom utakmice na ovom stadionu, te su zbog toga i dobili zabranu. UEFA je kaznila ekipu Sparte sa igranjem jedne utakmice bez punoletne publike, što su Česi ponovo iskoristili na sjajan način.

Oni su poslali više od 10.000 dece, koja su takođe čitavu utakmicu zviždali Kamari, sve do trenutka kada je on zaradio drugi žuti karton u 75. minutu, što je iznerviralo goste iz Škotske. Posle utakmice, Rendžers je odlučio da se požali ponovo Uefi, ali je naišao na salvu šaljivih komentara, jer ipak su to samo deca.

glen kamara Foto: Tanjug/Ap

Podsetimo, Kamara je već u istom gradu bio na meti rasističkih uvreda, kada je optužen Ondrej Kundela, fudbaler Slavije koji je zaradio suspenziju od 10 utakmica, pa zbog toga nije mogao da nastupa za svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu ove godine.

U međuvremenu, Sparta je stala u odbranu svojih navijača, iliti svoje "dece" i izdali su saopštenje u kom traže da niko ne "napada decu".

- Neverovatno je da posle utakmice moramo da gledamo kako oni napadaju našu nevinu decu i to još uz optužbe za rasizam. Vređanje dece na iternetu i u medijima je neprihvatljivo, očajno i urnebesno - stoji u saopštenju Sparte.

Video: Kolubara poplavila Kragujevac: Prvi pogodak tek u drugom poluvremenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA