≫ 

FSS se oglasio zbog Šaćirija: "Šaljemo pismo FIFA, tražimo da se odstrani iz fudbala"

Fudbalski savez Srbije će tražiti od FIFA i sankcije za odgovorne za transparent u Švedskoj

  • 51

Povodom incidenata koji su se dogodili na utakmicama u Švedskoj i Švajcarskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

Šurbatović je najavio da će Fudbalski savez Srbije "svim pravnim mehanizmima" delovati kako bi se odgovorni za ovakvo ponašanje odstrane iz fudbala.

- Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije "OVK" tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole "Kosovo je Albanija" na meču Švedska - tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje "Velike Albanije". FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala - izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

Pogledajte skandalozno ponašanje Šaćirija kome nije zasmetalo što ge ja nepoznati navijač ogrnuo jaknom sa znakom terorističke organizacije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by LidhjaShqiptare (@lidhjashqiptare)

FIFA u UEFA su dosad bile rigorozna kada su u pitanju ovakve vrste parola, na političke su naročito osetljivi, što je i naš Savez osetio na svojoj koži u nekoliko navrata. Videćemo da li će se ovog puta primeniti iste mere i sankcije prema odgovornima.

Video: Vujadin Savić brutalno o Śaćiriju i Džaki: Nije za novine śta bih im uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    10. oktobar 2021 | 16:17

    Koliko sam video on je odmah skinuo jaknu koju mu je neko drugi obukao odn. ogrnuo......smejao se kad je video oznaku ......džaba tužba a i te teroriste su i stvorili ti koji odlučuju o tužbama...

  • Pedja

    10. oktobar 2021 | 16:04

    Koji svajcarci kad samo siptare imaju..

  • realnoo1221

    10. oktobar 2021 | 17:39

    Cekaj...a sta je to sad momak uradio? Meni licno je odvratan,mesa covek politiku u sport,nacionalizam i sl...imao je mnogo ispada i prvi sam digao ruku za ono saopstenje kada je slavio gol protiv nas. Ali sta je ovde covek lose uradio? Pa nije on obukao ovu jaknu i dosao sa njom da da izjavu! Naprotiv,covek je davao izjavu u trenerci Svajcarske,neki navijac je u tom trenutku prisao i ogrnuo ga ovom jaknom sa simbolom UCK! Saciri je bukvalno isti sekund kada je video sibol tu jaknu skinuo! Sta je problem? Sta je lose uradio? Jel trebao da ima oci na ledja i dok daje interviju da gleda prilazi li mu ko? Jel trebao da izbije coveka koji mu je prisao? Ne razumem sta sad hoce FSS? Sto bi njega za ovo kaznjavali? Daj ne blamirajte se! Daleko od toga da nas Saciri voli...cak sam i siguran da mu licno taj simbol UCK uopste ne smeta. Ali to je njegov licni stav na koji svakako ima pravo dok god ga ne iznosi u javnost! Ali na ovom snimku covek apsolutno nista lose nije uradio,niti je na bilo koji nacin provocirao FSS ili Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA