≫ 

Konferencije u Srbiji koje su izazvale haos: Kuvanje ručka, izbeglice i poljupci u glavu

Od aktuelnih trenera srpskih klubova, pa do bivših, veliki broj njih imao je "gafove" pred medijima

  • 0
Konferencije Foto: Youtube / Printscreen

Ne prođe nijedno kolo Superlige Srbije, a da se zbog neke situacije ili izjave ne podigne prašina i da se o tome priča danima. Konferencije za medije već su postale mesta gde se treneri obračunavaju sa drugim čelnicima, klubovima i novinarima.

I to se u poslednje vreme dešava sve češće i češće, pa stoga nije bilo teško napraviti svojevrsnu "kompilaciju" konferencija na kojima smo videli žute minute aktera srpskog fudbala u poslednjih desetak godina. U njoj su učešće uzimali sadašnji i bivši treneri Zvezde i Parizana, ali i drugih srpskih klubova.

Najsvežije sećanje svakako je ono od juče i konferencije posle meča između Vojvodine i Crvene zvezde kada je Dejan Stanković na pitanje jednog od novinara "da li su Lale morale da izgube, jer bi u tom slučaju bodovna razlika između Zvezde i Partizana bila prevelika?"

Video: Stanković zbog jednog pitanja ustao i otišao sa konferencije: Pogledajte šta se desilo u Novom Sadu

Nije drugačije bilo ni sa druge strane Topčiderskog brda, pošto je Aleksandar Stanojević bio izuzetno ljut posle saznanja da je Zvezda odložila meč sa Voždovcem zbog određenih zdravstvenih problema.

Sipao je tada trener Partizana optužbe na račun večitog rivala, tražio je da se prvenstvo dovede u neke regularnije vode, rekao je da više ne želi da radi u srpskom fudbalu, pre nego što je ustao i napustio salu za konferencije.

Video: Prvenstvo je neregularno, Skandal je šta radi Zvezda: Stanojević grmi kao nikad

Bilo je i daleko skandaloznijih konferencija, gde su pojedini novinari ili novinarke čak bili vređani od strane šefova struke. Takav jedan ispad sebi je dopustio trener Napretka, Milorad Kosanović pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u decembru 2018. godine.

On je na jedno pitanje koje nije čak bilo upućeno njemu, već igraču Enveru Alivodiću reagovao toliko burno da je napravio seksistički skandal.

- Ne mogu da slušam gluposti, gospođa je umislila da poznaje fudbal. Idi kući, spremaj ručak - rekao je Kosanović i takođe, baš kao i Stanojević i Stanković, napustio konferenciju za medije.

Sada već davne 2002. godine je skandal napravio i Ljubiša Tumbaković i to optužujući legendarnog novinara RTS-a, Nedeljka Kovinjala da "već godinama i po svaku cenu pokušava da bude njegov najveći kritičar" i "da će doći glave, izbeglici, u njegovom Beogradu".

Kovinjalo je na kraju morao da se oglasi i saopštenjem u kojem je tvrdio da će protiv Tumbakovića podneti i tužbu pred sudom zbog povrede ugleda.

- Trener Partizana, pravdajući svoj prostakluk, optužuje mene da sam nečiji glasnogovornik, a aluzijom o naručenim tekstovima navodi na zaključak da i ja pripadam grupi novinara koji se time bave. Moraće na odgovarajućem mestu to i da dokaže - rekao je Kovinjalo svojevremeno.

Nekoliko konferencija za medije vrednih pažnje imao je i Nenad Lalatović. Pre svega se pamti ona u Kruševcu protiv meča protiv njegovog bivšeg tima, Napretka, kada je loži stadiona pokazivao srednji prst, a potom na pitanje portparolke da objasni svoje ponašanje krenuo da psuje.

- J**** ja tebe u usta, j**** ti mater mrtvu, onu seljačku. P***, j**** ja tebi sve p****! Dođi, ovde p**** jedna! Ko je pustio ovog dripca ovde da dođe i mene da vređa. Za mene je konferencija završena. Pustila si da me čovek ovde psuje i vređa. Sram te bilo - urlao je Lalatović, dok je Kosanović pokušavao da ga smiri, međutim bezuspešno.

Čarke su "letele" između Sima Krunića i Dragana Šarca na konferenciji za medije posle meča između Radničkog iz Niša i Čukaričkog. Povod za sve bilo je isključenje šefa struke beogradskog kluba i Lalatovićevog pomoćnika, Vidaka Bratića.

Krunić je tada besneo, obraćao se Lalatoviću, a onda je odjednom odlučio da Šarca poljubi u glavu rekavši mu da je on "njegov brat i da ga voli".

Skandalozne scene napravio je i Miodrag "Grof" Božović dok je bio trener Crvene zvezde posle utakmice protiv Borca i ubedljivog poraza u Kupu Srbije (1:5).

On je te 2015. godine vređao novinara Mozzart Sporta, Darjana Nedeljkovića, nazvavši ga pogrdnim imenima i rekao mu da je "verovatno bio oslobođen fizičkog i da je u trikou igrao lastiš i školice sa curicama". Isto tako, Božović mu je poručio da može da mu "pljune pod prozor", ali to je samo bio deo sveukupnog repertoara.

Još jedan bivši trener crno-belih takođe je podigao prašinu u medijima. Reč je o Miroslavu Đukiću koji je posle poraza od Radničkog u Nišu 2018. godine natpise u medijima nazvao "džukačkim i dripačkim", a istovremeno je naglasio da je rođen "u j****om Štitaru, a ne u sunčanoj Valensiji".

Za kraj, još jedna sveža svađa posle utakmice Superlige. Treneri Vojvodine i Radničkog iz Niša, Slavoljub Đorđević i Radoslav Batak ušli su gotovo u otvorenu svađu pred prisutnima zbog dešavanja na pomenutom susretu. Letele su optužbe, a haos se na neki način, jedva stišao.

Video: Srpski treneri se svađali pred novinarima i kamerama: Ko se valjao? Jesam te prekidao?

Razumejući i poznajući trenutnu situaciju u srpskom fudbalu, ovakve scene ćemo, nažalost, verovatno i dalje viđati uz nadu da će ih biti sve manje i da će sve više preovladati gospodski maniri.

Video: Đorđević: Zvezdi želim da ostane u Evropi, jer to je dobro za srpski fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA