Najbolji srpski sudija ide u Abu Dabi da se bori za Svetsko prvenstvo

Još jedno priznanje za Beograđanina Srđana Jovanovića

  • 3
Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Dve nedelje nakon što je promovisan u sudiju elitne grupe UEFA, najbolji delilac pravde na srpskim terenima Srđan Jovanović dobio je novo priznanje iz krovne svetske fudbalske organizacije.

Arbitar iz Beograda, internacionalac koji je sudio i Evropsko prvenstvo i mečeve Lige šampiona, uvršten je na spisak od 20 sudija koji će pohađati januarski seminar za one koji konkurišu za učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Od 17. do 21. januara FIFA u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održava seminar za sudije u sklopu priprema za organizaciju Mundijala koji se igra krajem novembra, a na koji se plasirala i Srbija Dragana Stojkovića Piksija veličanstvenom pobedom u Lisabonu nad Portugalijom.

FIFA je odlučila da će sudije iz UEFA na pomenutom seminaru predstavljati: Georgi Kabakov (Bugarska), Majkl Oliver (Engleska), Entoni Tejlor (Engleska), Benoa Bastijen (Francuska), Klemon Turpan (Francuska), Daniel Zibert (Nemačka), Orel Grinfeld (Izrael), Danijele Orsato (Italija), Dani Makeli (Holandija), Šimon Marčinjak (Poljska), Artur Soareš Dijaš (Portugal), Ovidiju Hačegan (Rumunija), Ištvan Kovač (Rumunija), Sergej Karasjov (Rusija), Srđan Jovanović (Srbija), Slavko Vinčič (Slovenija), Karlos del Sero Grande (Španija), Hezus Hil Manzano (Španija), Antonio Migelo Mateu Lahoz (Španija) i Džunejt Čakır (Turska).

Evropu bi na Mundijalu u Kataru trebalo da predstavljaju desetorica sudija (polovina od pomenutih), a njih će izabrati sudijska komisija FIFA čiji je predsednik penzionisani švicarski arbitar Masimo Busaka.

Video: Kompletno rukovodstvo Partizana se pojavilo na dodeli Zlatne lopte FSS-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sloba o.

    2. januar 2022 | 06:55

    Čestitam Srki!!! Drago mi je da te vidim na pravom mestu. Srećnooo...

  • Kurosaki

    1. januar 2022 | 10:41

    Jos jedan koji je gurao partizan da uzme jos neku nezasluzenu titilu a samo takve i imaju u svojoj istoriji

  • Laki Lu

    1. januar 2022 | 09:35

    A ja i svi moji penali za mezimicu, to se ne broji ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA