≫ 

Rajevac već pred otkazom u Gani, čelnici saveza na hitnom sastanku rešavaju sudbinu Srbina

U narednih nekoliko dana znaće se sve, ali je pozicija srpskog stratega sada poljuljana

  • 0
Milovan Rajevac Foto: Tanjug AP

Jedno od najvećih iznenađenja na Afričkom Kupu Nacija priredili su fudbleri Komorskiih ostrvs pobedivši Ganu 3:2 i poslednjem kolu grupe i tako eliminisali "Crne zvezde" sa takmičenja, što je krajnje šokantan epilog po selekciju koju je u septembru preuzeo srpski strateg Milovan Rajevac.

Gana je totalno podbacila, završila je šampionat kao poslednja na tabeli, pa je sva odgovornost i pritisak prebačen na Rajevca, o čijoj će budućnosti na klupi narednih dana diskutovati vrh tamošnjeg fudbalskog saveza - na hitnom sastanku.

- Ostaću da vodim Ganu i u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, moj primarni cilj je da odvedem Ganu u Katar - poručio je samouvereno Rajevac posle meča sa Komorima, ali je sada, nakon debakla, veliko pitanje da li će uopšte biti "u sedlu" za naredne akcije.

Inače žreb za baraž koji će dati putnike u Katar na programu je 22. januara, utakmice su u martu, a potencijalni rivali Gane su sve same visoko rangirane afričke selekcije, Maroko, Alžir, Tunis, Nigerija i Senegal. 

Usled vrlo slabih izdanja u Kamerunu na Kupu Nacija, tamošnji Savez je razočaran, kao i čitava nacija, pa je scenario po kojem bi Srbinu bio uručen otkaz vrlo izvestan, no poslednju reč daće čelnici na sastanku u Akri koji će biti oržan odmah po povratku ekipe iz Kameruna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA