"Monstruozan je, velika karijera je pred njim": Stankovića oduševio samo jedan igrač u derbiju

Strahinja Eraković ostavio najjači utisak na trenera Zvezde

  • 6

Fudbaleri Zvezde održali su se iznad površine i posle derbija sa Partizanom, i dalje su lideri superligaškog karavana, ali je utisak svih takav da je tim Dejana Stankovića odigrao moguće i najlošiji meč protiv crno-belih poslednjih godina.

Ništa, ili skoro ništa ofanzivno nisu dali Stankovićevi igrači, te je šampionska trka i dalje živa šest kola pre kraja. Otud i pitanje za Stankovića na konferenciji o tome da li egal u derbiju znači i da titula izvesno ostaje na adresi Ljutice Bogdana.

- Ne mogu da kažem da je odlučena trka, ali kada smo počinjali pripreme u januaru bili smo na minus pet i čekao nas je paklen put. Ja razmišljam o tome gde sam bio i gde sam sada i Crvena zvezda kao klub. Ja gledam pozitivno - kaže trener Zvezde.

Video: Deki mentality: Ovako je Stanković besneo na greške svojih igrača

Stanković se nije složio sa konstatacijom novinara da su kadrovska rešenja možda mogla biti drugačija za ovaj put...

- Ovo je isti sastav koji je dobio Partizan sa 2:0 u prošloj utakmici. Jednostavno, nismo odgovorili na dosta agresivnu igru, gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka i poklon lopti, Partizan je puštao da uđemo u sredinu terena, dobro su zatvarali naše igrače, ali pričamo o derbiju koji odlučuje titulu. Rekao bih pre meča da ne bih bio zadovoljan remijem, ali posle prvog poluvremena gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka, više je bilo kontranapada Partizana, nego u celom prvenstvu što smo dobili kontranapada. Ali, opet kažem, pritisak, derbi... Ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom, ali smo u drugom odgovorili, imali par šansi ili pokušaja ka golu. Idemo dalje, tako se osvajaju titule.

Ovog puta je retko koji igrač Zvezde zaslužio pohvale za pruženu igru, zatajile su udarne snage, ali je Stanković ipak izdvojipo jedno ime koje je bilo daleko ispred svih danas.

- Monstruozan je bio, što bi rekli u Italiji. Strašno, baš strašno. Jednostavno, u nekim momentima je izgledao kao da ima 300 utakmica iza sebe, kao da ima 28-29 godina, kako je čitao igru, da li je okrenut licem ili ne, on stiže. Jedna sigurnost za sve nas i neko ko će napraviti izuzetnu karijeru - rekao je Stanković.

Video: Stanojević ušao u diskusiju s novinarima: Kažite mi da li je Zvezda nešto više zaslužila nego mi?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    16. april 2022 | 22:24

    Erakovic je stvarno odigro odlicnu utakmicu!Rikardo se nije video kao ni Mening.I bice vrhunski stoper...

  • Opet ja

    16. april 2022 | 21:59

    Nit trenera nit igraca nikad

  • i te kako i te kako

    16. april 2022 | 21:54

    ako ode u azarbejdzan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA