Obrenovac je goreo zbog ulaska u 1. ligu: Ludnica kao na derbiju, bakljada, koreografija, gostovanja...

KMF Palež je ispisao istoriju i po prvi put u istoriji će igrati u najvišem rangu u Srbiji

  • 0
KMF Palež Obrenovac Foto: Lokalne novine Obrenovac

Obrenovac je goreo proteklog vikenda! Klub malog fudbala Palež, koji je osnovan pre pet godina u Obrenovcu, uspeo je da ispiše istoriju i uđe u prvu ligu i sledeće sezone će po prvi put igrati u najvišem rangu takmičenja u Srbiji.

Navijači iz Obrenovca napravili su ambijent za pamćenje na utakmici protiv "KMF Winter Sport", gde su pobedom od 2:0 igrači Paleža obezbedili elitu.

Stotine navijača bilo je u hali, a atmosfera je podsećala na najvatrenije derbije Crvene zvezde i Partizana. Palile su se baklje, viđena je i koreografija sa rolnicama od papira, a pesma nije prestajala sve vreme.

Palež je ove sezone imao neverovatnu podršku navijača tokom čitave sezone. Na kraju je završio kao treći na tabeli, čime je obezbedio baraž za plasman u prvu ligu, u kojem su igrali protiv "Winter sporta".

U prvom meču u Nišu viđene su spektakularne scene, jer je stotine navijača došlo na ovog gostovanje da podrži svoj klub. Takođe je viđena i bakljada Obrenovčana na putu ka Nišu, ispred spomenika Knezu Lazaru u Ćupriji.

Palež je u prvom meču slavio sa 3:0 uz veliku podršku navijača u Čairu, a u revanšu su potvrdili trijumf i sa 2:0 uz golove Srđana Grujičića i Srđana Stojkovića ispisali istoriju.

Klub je osnovan 2017, a nakon dve sezone u Trećoj futsal ligi uspeli su da u sezoni 2019/2020 osvoje titulu i plasiraju se u Drugu futsal ligu. U prvoj sezoni kod drugoligaša izborili su opstanak, a u drugoj sezoni napravili su izvanredan rezultat i sa treće pozicije izborili baraž, gde su u dva meča bili bolji od Winter Sporta.

Klub vode Bezarević Branko i Radojičić Stefan, ljudi koji su za kratko vreme lansirali Obrenovac na elitnu mapu što se tiče futsala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA