Mesi - Estonija 5:0! Magični Argentinac spakovao "petardu", tek drugi put u karijeri je napravio ovaj podvig

Kapa dole za neverovatnog napadača

  • 10
Lionel Messi, Lionel Leo Mesi Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Argentine i Estonije odigrale su prijateljski meč na stadionu "El Sadar" u Navari, Španija, i bila je to utakmica koja će sasvim sigurno biti upisana u istorijske almanahe južnoameričke selekcije. Za ovakve mečeve se obično može samo napisati - "one man show".

Argentinci su pobedili autsajdera 5:0, a svih pet golova postigao je neprevaziđeni Leo Mesi, u 8, 45, 47, 71. i 76. minutu!

Ni najveći optimisiti koji su došli večeras da pogledaju majstorije Argentinaca i njihovog najvećeg fudbalera, nisu ni u ludilu očekivali da će prisustvovati pravoj rapsodiji višestrukog osvajača Zlatne lopte i jednog od najboljih fudbalera današnjice. Ipak, on je rešio da im podari šou koji će zapamtiti.

Prvi gol došao je sa bele tačke, a svi ostali iz otvorene igre, uključujući i četvrti koji je Lionel postigao svojom slabijom, desnom nogom. Jedini put kada je Mesi postigao pet golova na nekoj utakmici pre ovoga desio se u martu 2012. godine kada je pomogao Barsi da savlada Bajer Leverkuzen sa nestvarnih 7:1 u Ligi šampiona.

To je ujedno bio i prvi put da je neki igrač postigao pet golova na nekom meču Lige šampiona. Inače, poslednji put kada je Mesi postigao četiri gola na utakmici desio se u februaru 2020. godine kada je to uradio protiv Eibara.

Video: Voždovački Mesi: Čirković provozao odbranu i smestio loptu u mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    5. jun 2022 | 23:18

    Najbolji igrac u istoriji fudbala, ovakav se vise ne radja

  • Danilo

    5. jun 2022 | 23:21

    Da vidimo ako moze protiv jedne ozbiljne reprezentacije

  • Mario

    6. jun 2022 | 03:27

    Pa imamo Ronalda koji je fenomenalan napadač ali za razliku od Mesija on uglavnom samo to i radi.Mesi je i asistent i strelac u svakom slučaju.Obojica su svakako sjajni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA