Bio je klinički mrtav pre godinu dana, sada je na pragu Mančester junajteda

Dolazak na "Teatar snova" bio bi završni čin u scenariju za filmsku priču o karijeri Kristijana Eriksena

  • 3
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen Foto: Tanjug/AP

Život definitivno piše romane, a jedan takav može da se napiše o sudbini Kristijana Eriksena. Pre tačno godinu dana Eriksen je bio klinički mrtav nekoliko minuta. Tog 12. juna 2021. godine samo se srušio na travu tokom meča Danska - Finska u prvom poluvremenu na Evropskom prvenstvu na stadionu u Kopenhagenu.

Ispostavilo se da je imao jak srčani udar i samo je zbog neverovatne intervencije lekarskog tima, koji su vodili borbu za njegov život na terenu, Eriksen je preživeo.

Usledio je oporavak u bolnici, intervencija na srcu gde mu je ugrađen defibrilator, zbog čega nije ni mogao da igra u Italiji po njihovim zakonima, pa je morao da se preseli u drugu ligu.

Eriksen je poslednjih šest meseci igrao u Brentfordu, gde se vratio u pravu formu, ponovo je zadužio i dres reprezentacije i ponovo pokazuje klasu.

Zbog svega toga, ponovo je na meti najvećih klubova. A velika je želja Mančester junajteda i njhovog novog trenera Erika ten Haga. Kako prenosi Dejvid Ornestin, novinar Atletika, Junajted je već poslao ponudu za Eriksena.

Tako će u razmaku od samo godinu dana, kada je bio klinički mrtav na nekoliko minuta, Eriksen došao do toga da je na pragu jednog od najvećih klubova na svetu.

Dolazak na "Teatar snova" bio bi njegova kruna karijere posle svega što je prošao i bio bi prilika i za pravu filmsku priču.

Video: Tadić: Drago mi je što se Eriksen vratio na teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA