≫ 

Sivić brutalno isprozivao sudije i igrača Partizana koji se "bacio u bazen za penal", Stolica mu odgovorio

Lud je bio meč na Čairu, ali i konferencija nije bila ništa manje interesantna

  • 45
Ilija Stolica, Tomislav Sivić Printskrin: Youtube/Mozzart Bet Super liga Srbije

Buran meč odigran je na Čairu u drugom kolu Superlige, gde su Radnički i Partizan remizirali sa 3:3, a ništa manje interesantno nije bilo ni na konferenciji za medije, gde su treneri obe ekipe izneli neke oštre reči.

Ilija Stolica je najpre istakao čudna dešavanja, poredio meč koji je Radnički igrao sa Zvezdom u prvom kolu i ovaj protiv njegove ekipe, prozvao nadležne organe, uz informaciju da su mu tokom meča javljali i da nije radio VAR.

Izuzetno oštar bio je i Tomislav Sivić, koji je žestoko isprozivao sudije i nazvao suđenje skandaloznim, istakao je da su igrači Partizana zaslužili dva crvena kartona, a posebno je istakao i penal u sudijskoj nadoknadi, drugi za Partizan na meču, kojim su crno-belim izvukli bod na ovom teškom gostovanju.

- Mislim da je trebalo da dobijemo ovu utakmicu. Imali smo šansu za 4:1 i to bi bila tačka na i. Ja nikada nisam komentarisao sudije od kako sam se vratio u srpski fudbal, mene kažnjavaju, pet godina su me kaznili da ne priđem nigde, ali ovaj skandal sudijski danas bih voleo da lepo uzmemo video i da vidimo da li je Filipović trebalo da dobije crveni karton u prvom poluvremenu kada je nokautirao Mitrovića, koji je zbog toga bio zamenjen, Vujačić sa dve noge ispred nas, klasičan crveni karton, pa ovi penali, prvi naša greška, drugi skandalozan, nema ni VAR-a ni ničega, bacio se čovek kao u bazen, mi sada treba da ćutimo i da kažemo "ok, ne smemo da kažemo ništa, to je Partizan ili Zvezda".

Video: Penal iz kojeg je Partizan osvojio bod na Čairu

- Ljudi, pobedite nas, dajte nam pet komada, ali ovo je stvarno... da idemo u studio i da gledamo situaciju po situaciju. Mi smo izgubili dva boda, Partizan je bio dobar u prvom poluvremenu, u drugom smo izašli dobro, trebalo je da postignemo još taj jedan gol, imali smo potpunu kontrolu, onda se desilo šta se desilo. Ja nisam zadovoljan, mislim da smo izgubili dva boda.

Upitan je Sivić i o meču u prvom kolu, da je Radnički takođe primio rano gol, ali je on odmah "poklopio" novinara.

- Isto iz penala, iz tunela je sviran penal. Kako da se branimo od toga? - poručio je Sivić.

Novinari su na konferenciji upitali i Stolicu šta misli o situacijama koje Sivić pominje, a on je imao drugačije viđenje.

- Verujem da bi vam bilo interesantno da ovako nastavimo. Utisci su jedno, snimci su drugo. Imao sam prilike, pošto imamo mogućnost da gledamo snimak i u toku same utakmice, nekoliko situacija koje su bili penali nisu svirani, naš drugi penal je bio čist, klasičan penal, bez ikakvog padanja u bazen, igrač je sapleten, kod oba penala igrači Radnilkog su startovali sa leđa i nisu dobili žute kartone.

- Slažem se da nije nikome lako kada je loše suđenje, ali treba precizno analizirati o kome i šta se radi, mislim da ovde nema žrtvi u tom smislu, stvari su vrlo jasne svima nama uvek, bez obzira kako ih analiziramo pod utiskom, imamo video i mogućnost da zaustavimo. VAR je radio kod drugog penala, nije radio u toku same utakmice, to su stvari za koje nismo krivi i koje nama ne idu u korist - zaključio je Stolica.

Video: Hvatanje za gušu na Čairu: Zdjelar zgrabio igrača Radničkog koji leži, usledila frka na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. jul 2022 | 08:34

    Čovek je sve u pravu ništa nije slagao, Radnički je oštećen i to debelo.

  • Zvele73

    16. jul 2022 | 08:22

    A na šta je VAR konkretno trebao da radi?Sve sporne odluke su bile na štetu Radničkog a tebi smeta VAR.Razbio vas Radnički a to niste očekivali.I razbiće vas svaka ekipa koja bude želela da igra umesto da se sklanja

  • Goran

    16. jul 2022 | 08:21

    Pominjati penal za Zvezdu u prvom kolu je bezobrazluk... Siviću, ako još nisi seo na klupu i nisi sve dobro video... Sudija je poništio gol Zvezde koji je postignut SEKUND posle igranja rukom... A penal je mogao i da se ne iskoristi. Dakle, trpati taj penal u isti koš sa penalima u Nišu, objektivno nema smisla. Analiziraj ti te penale u Nišu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA