Crno-bela ofanziva: Partizan krenuo po Cimirota, reprezentativac BiH ima želju da dođe u Humsku

Crno-beli rešeni da posle Hamidu Traorea brzo okončaju još jedan dobar posao na transfer tržištu

  • 16
Gojko Cimirot Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom minulog vikenda Partizan je "spakovao" vezistu Hamidu Traorea iz turskog Giresuspora, koji u Beograd stiže u utorak uveče, a početak sedmice doneće "ofanzivu" kluba iz Humske i na drugu veliku želju - Gojka Cimirota, prvotimca Standarda iz Liježa, o čemu je Telegraf i pisao minulig petka. Reprezentativac Bosne i Hercegovine sa srpskim pasošem ima dobru volju da obuče crno-beli dres, ali će do zaključivanja transfera, pored angažovanja i dobre volje, biti potreni i "živci", ali i da se slože eke kockice.

Činjenica da sam Cimerot želi u Partizan u velikoj meri olakšava i manevre kluba iz Humske, koji je još protekle sedmice poslao zvaničnu ponudu Standardu za defanzivnog vezistu. Tim povodom će u toku daašnjeg dana, najkasnije sutra i sam fudbaler razgovarati sa čelnicima velikana iz Liježa, kako i "pogurao" realizaciju, uz asistenciju agenta Miroslava Stevića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, koji su maksimalno angažovani po tom pitanju.

Još jedna dobra okolnost je na strani crno-belih: Cimirotu važeći ugovor sa Standardom ističe narednog leta, a kako je jesenja polusezone skraćena zbog Svetskog prvenstva u Kataru i trajeće do početka novembra, biće to i poslednja prilika za Belgijnce da nešto zarade, jer za tri meseca će igrač praktično biti u mogućnosti da pregovara sa bilo kojim klubom i potpiše predugovor, kasnije ode i kao slobodan.

Postoji i jedna otežavajuća okolost u celoj priči i to je, pak, činjenica da je trener Standarda - Roni Deila protiv prodaje Cimirota. Međutim, dobra strana i u tome po crno-bele i igrača je fakat da je klub iz Liježa promenio celu vlasničku strukturu. pa i sportski sektor u sklopu svega navedenog, te će glas norveškog stručnjaka teško imati mnogo uticaja, tim pre što u Standardu planiraju podmlađivanje kadra i veći fokus kao ekonomskoj sekvenci u budućnosti.

Naravno, u Humskoj imaju spremna rešenja ako se transfer u ovom momentu ne realizuje, ali sudeći po dosadašjem razvoju situacije, reklo bi se da će Gojko Cimirot vrlo brzo obući dres Partizana...

Video: Petrić i Gomeš izneli svoje viđenje prvog meča protiv Hamruna: Treneru Partizana je sad lakše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    22. avgust 2022 | 13:32

    Nesposobna upravo, MARŠ IZ SVETINJE.

  • ???

    22. avgust 2022 | 13:47

    Cekali da izgube prvenstvo,da ispadnu iz lege evrope i onda dovode pojacanja. Za sta tacno? Za borbu za drugo mesto i igranje ovog ,ne znam ni kako d aga nazovem,trecerazrednig takmicenja!!!

  • Jovan

    22. avgust 2022 | 13:32

    Ovaj nije mogao u Sarajevu igrati a da igra u Partizanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA