≫ 

Blater o Mundijalu u Kataru: "Trebalo je da se igra u SAD, a onda je zazvonio telefon..."

Sve se dešavalo 2010. godine...

  • 3
Sep Blater Foto: AP/Tanjug

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater priznao je da je oduvek bio protiv toga da se Svetsko prvenstvo 2022. godine igra u Kataru!

Čovek koji je prošlog leta optužen za korupciju istakao je da su Sjedinjene Američke Države trebalod a budu domaćini 2022. godine, ali da je poziv Mišela Platinija sve promenio.

- Izbor Katara bio je velika greška. Već je bilo dogovoreno da Rusija bude domaćin 2018. godine, a da Sjedinjene Američke Države dobiju domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine. To je trebalo da bude gest mira za ove dve zemlje, jer bi dobile priliku da jedna za drugom organizuju Svetsko prvenstvo - rekao je Blater za švajcarske medije.

Ipak, sedam dana pre Kongresa FIFA 2010. desio se preokret, tvrdi Blater.

- Nazvao me je Mišel Platini. Rekao je da naš plan nije moguće izvesti. Rekao mi je da je dobio poziv od predsjdnika Sarkozija koji je upravo završio sastanak sa prvim čovekom Katara. Sarkozi je tada rekao Platiniju da želi da dodele Kataru domaćinstvo Svetskog prvenstva. Bio sam protiv, ali Platini me je tada pitao šta bih ja uradio da predsednik traži nešto od mene. Rekao sam da nemam taj osećaj jer mi u Švajcarskoj nemamo predsednika. Na kraju su četiri glasa koje je donio Platini presudila da Katar bude domaćin umesto SAD-a. To je istina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA