Vreme čitanja: oko 1 min.

Mitrović već dobio kaznu za nasrtaj na sudiju, ali preti mu drakonska suspenzija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski reprezentativac može da se nađe u ozbiljnom problem

  • 16
Aleksandar Mitrović, FK Fulam, Kris Kavano Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović napravio je potpuni haos na meču četvrtfinala FA Kupa protiv Mančester junajteda na Old Trafordu, kada je dobio direktan crveni karton, nakon što je tokom protesta zbog penala koji je dodeljen Junajtedu u drugom poluvremenu.

Tom prilikom je Mitrović i fizički nasrnuo na sudiju Krisa Kavanoa, pa se zbog toga suočava sa dodatnom kaznom.

Mitrović je automatski zbog crvenog kartona već dobio kaznu od tri utakmice zbog "nasilničkog ponašanja", ali čelnici Fudbalskog saveza Engleske mogu da podnesu zahtev za produženje suspenzije, ako utvrde da je kazna nedovoljna.

Trenutno se razmatra izveštaj sudije, koji bi mogao da bude dokaz za strožu kaznu za fudbalera Fulama. Tužba se može predati do utorka u 13 časova, nakon toga Mitrović i Fulam imaju dva dana da odgovore.

Atletik podseća i na neke slučajeve kada je Fudbalski savez Engleske bio oštar prema fudbalerima koji su imali fizički nasrtaj na arbitre, pa je tako Paolo Di Kanio svojevremeno u dresu Šefild Venzdeja dobio 11 mečeva suspenzije zbog nasrtaja na sudiju Pola Alkoka protiv Arsenala 1998. godine, a navodi se i primer veziste Aston Vile Leandra Bakune, koji je suspendovan na šest mečeva zbog nasrtaja na pomoćnog sudiju Marka Rasela.

List 4-4-2 pronašao je i član pravilnika koji se odnosi na fizički kontakt, a tu Mitroviću nisu dobre prognoze, jer se navodi da se za takav prekršaj razmatra suspenzija od 112 dana do dve godine, a da je preporučena kazna 182 dana.

Bivši sudija Premijer lige, Mark Halsi, oglasio se povodom ove debate i rekao da Mitrović za ovaj nasrtaj na sudiju zaslužuje 10 utakmica suspenzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽🏀🏀🏀

    20. mart 2023 | 14:52

    Да се жале и да жалбу базирају како је Лесор добио много блажу казну за тежи прекршај...али неее, тамо штите своје спортисте, а не као овде, већа права имају дођоши од репрезентативца...

  • Zijk

    20. mart 2023 | 16:12

    Da sam selektor ne bi on meni igrao koliko god bio neophodan. Prvo druze se nauci kulturi i ponasanju sportskom, nasrces na sudiju u premijer ligi , alo.

  • Doktor

    20. mart 2023 | 16:12

    Balvan bio, balvan i ostao. Odličan fudbaler, samo još da mu je IQ bar malo prešao 80, bio vrhunski i igrao bi za najbolje klubove sveta. Ovako, tu je gde je, u drugu ligu, za više i nije, jer da jeste, odavno bi bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA