≫ 

Reprezentativac Hrvatske odgovorio selektoru Kanade na vulgaran govor o njima pre utakmice

"Sedmica" hrvatske reprezentacije oprezna pred poslednji meč u grupi

  • 0
Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Kanade rezultatom 4:1, a utiske nakon meča izneo je fudbaler "Vatrenih" - Lovro Majer.

- Svi zajedno ste mogli videti koliko je bilo bolje. Osim tog ranog pogotka i uvodnih 15, 20 minuta gde su oni dominirali, mislim da je bilo dobro. Stvarno nije lako braniti se kada rano primiš pogodak. Ipak, mi smo danas pokazali ceo kvalitet i zašto smo ovde. Mislim da možemo biti ponosni i srećni - počeo je Majer.

Dotakao se Majer i predstojeće utakmice protiv Belgije, koja će odlučiti ko prolazi u narednu rundu.

- Prvi gol na Svetskom prvenstvu.  Uz pobedu, nije moglo bolje. Presrećan sam. Idemo dalje. Čeka nas Belgija, i verujem da ako ponovimo ovakvu utakmicu, sve bi trebalo biti dobro. Nema kalkulacija, bez obzira što smo sada u dobroj situacji. Belgija možda nije pokazala ono što se od nje očekuje u prve dve utakmice, ali mislim da to ništa ne znači. Moramo biti pravi, kao i danas.

Osvrnuo se Lovro na igru Kanade večeras...

- Ako primiš gol protiv bilo koje ekipe u prvom minutu, to ti je kao neka vrsta šoka. Kanada je kvalitetna ekipa, sa stvarno kvalitetnim igačima i nije se lako braniti od toga. Mislim da je povratak, kao što smo se mi vratili, stvarno velika stvar. Za taj gol ne možemo kriviti nikoga. Kvalitetno su odigrali akciju i dali gol. 

Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

Dobro su "Vatreni" analizirali protivnika, što je uticalo na razvoj situacije.

- Može se reći da je to jedna stvar. Sigurno da nismo išli kroz utakmicu na taj način. Razmišljali smo samo o golu, i da ga što pre postignemo. Eto, na kraju se ispostavilo kao tačno. Na kraju smo svi odradili sjajn posao, od igrača do kompletnog stručnog štaba. Svi možemo biti srećni i ponosni. Ipak, čeka nas Belgija i još ništa nije gotovo.

Prokomentarisao je i izjavu selektora Kanade, koja je uzburkala javnost prethodnih dana.

- Mogu reći da nas je motivisala ta izjava, ali ipak, mi smo profesionalci i ne "palimo" se na takve izjave. Rekao sam, ako je to njegov način da motiviše ekipu, svaka mu čast... Eto, mislim da se malo zeznuo.

Oršić je pokazao da je timski igrač, kada je nesebično asistirao za Majera...

- Ovim putem bih se zahvalio Oršiću. Dati pas u takvoj situaciji je stavrno za pohvalu. Mnogo igrača bi to rešilo bez dodavanja, ali eto, pokazao je da je timsi igrač i da je veliki saigrač.  Možemo biti srećni što imamo takve igrače u reprezentaciji. Mislim da to samo pokazuje skromnost, vrlinu i zajedništvo - zaključio je Majer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA