Đorđević skenirao Portorikance: Brzi plejmejkeri, izvanredni šuteri i atlete sa jakim karakterom!

Slektor Orlova dobro je upoznat sa kvalitetom narednog rivala

  • 0
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Selektor Aleksandar Đorđević poručio je pred meč protiv Portorika (petak 10.30 RTS), da respektuje narednog rivala, a to se moglo zaključiti i na osnovu njegovog hvalospeva u skeneru protivnika.

Đorđević je opisao kako su pokretač Portorika brzi plejmejkeri Rodrigez i Braun, kao i da imaju odlične šutere i nekoliko igrača koji atletski daju doprinos ekipi, koja ima karakter.

Posebno je istakao duel Portorikanaca protiv Irana.

- Način na koji su došli do ovde pokazuje da je u pitanju ekipa koja ima karakter. Ona utakmica sa Iranom se dogodi jednom u sto godina, gubili su dva i po minuta pre kraja čini mi se 14 razlike i uspeli su da izjednače i da daju koš za pobedu u poslednjoj sekundi. Imaju  karakter, ima strast, atletiku...

- Poznajemo ih sa kvalifikacione grupe u Beogradu 2016. godine. Podmladili su sada ekipu, imaju dva izuzetno brza i talentovana plejmejkera - Rodrigeza i Brauna, od njih sve počinje, jako su brzi s loptom i talentovani. Imaju tri igrača koji imaju sjajne šuterske sposobnosti, Uertas koji se iskristalisao kao najbolji igrač i ostali kao Bokman i Dijaz, koji pružaju podršku ispod koša. Klementea znamo iz Beograda, ima jednu radničku ulogu. Mohika je igrač koji je doneo preokret protiv Irana, izuzetan šuter. Atleta je, i izuzetno interesantan igrač Pineiro na poziciji tri, koji aletikom može da odgovori, igraju usku odbranu, videćemo da nađemo određena rešenja u odnosu na njih - rekao je Đorđević.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Vuhana, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA