Da li je ovo Saletova poslednja utakmica na klupi Srbije?

Svi su izgledi da je tako...

  • 72
Aleksandar Đorđević Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije od 14 časova igra svoj poslednji meč na Svetskom prvenstvu u Kini, a protivnik u borbi za 5. mesto biće selekcija Češke!

Osim prestiža i nešto lepšeg raspoloženja na kraju, ovaj meč i nema nekih drugih benefita. Međutim, može da ostane upamćen po poslednjem za Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije - barem u ovom mandatu!

Iako je dobio veliku podršku sa svih strana, svi su izgledi da će Đorđević završiti saradnju sa Orlovima. Pre svega zato što mu ističe važeći ugovor, a list Politika je nedavno naveo da se Đorđević još ranije dogovorio sa predsednikom KSS Predragom Danilovićem da saradnja neće biti produžena.

Jedan od glavnih kandidata da ga zameni, ako ne i jedini, jeste Igor Kokoškov koji je 2017. sa selekcijom Slovenije pobedio upravo Đorđevića i Srbiju u finalu EP. Podsetimo, i čitaoci Telegrafa su Kokoškova istakli kao glavnog kandidatan da nasledi Saleta.

Anketa, Đorđević ili Kokoškov Printskrin: Telegraf

Ðorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu, a pred meč sa Česima je rekao:

>>> Nije mala stvar biti peti na svetu, a upravo za to se danas (14.00) bore košarkaši Srbije protiv Češke u Pekingu. Kvota na pobedu Orlova s više od 11,5 poena razlike je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Češka.

- Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta… Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja.

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

- Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao jedno fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat.

- Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku. Tu je i trener Ginzburg, koji ih već dugo vodi i sa kojim smo se još 2015. susreli u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dakle, reč je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke - jasan je bio selektor u najavi meča.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BL

    14. septembar 2019 | 09:21

    Sale se dosta zrtovao za nas, a mi ga pljujemo Sram da nas bude. Covek je dao sve od sebe osvojio tri Medalalje sad izgubijo 2 Utakmice I od jednom je naj gori? Sale Ostani!

  • Rade

    14. septembar 2019 | 09:19

    Kod mene dilema ne postoji: Đorđević je sada i ubuduće jedini selektor, osim ako sam ne odluči da je kraj, kao što je i rekao pre prvenstva. Ovo što rade tračare u Srbiji, osim malog broja dobronamernih, dolazi sve iz iste kuhinje. A ti ne vole ni sebe, a kamoli druge. Po najmanje Srbiju. Njima je Srbija njihov džep...

  • Ha

    14. septembar 2019 | 09:44

    Ja ne znam ovim kvazi selektorima treba oduzeti internet. Jezim se na kvazi selelktore koji iz svojih fotelja znaju sta je najbolje za srpsku kosarku. Sramota da ovako pljujete Saleta. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA