Žocov kum i učenik je najbolji u istoriji VTB lige

Trinaest godina u Panatinaikosu se isplatilo

  • 0

Dimitris Itudis, trener moskovskog CSKA i kum našeg proslavljenog trenera Željka Obradovića postao je trener sa najviše pobeda u istoriji VTB lige. Itudis je do prvog mesta liste došao vodeći ubedljivo najjači tim u Rusiji i VTB na utakmici protiv Tsmoki Minska (101:61) kada je savršenu partiju odigrao Danijel Heket sa 24 poena i bez promašaja iz igre.

Itudis sada ima 141 pobedu u VTB ligi, i jedan trijumf iza njega se nalazi Jevgenij Pašutin. Treći je Vasilij Karasjov sa 122 pobede, a sva je prilika da će Itudis svoj rekord dodatno popraviti jer ove sezone ima skor 14-1. U Evroligi "Armejci" takođe guraju dobro sa 15 pobeda i pet poraza i nalaze se na trećem mestu iza Fenerbahčea i Real Madrida.

Da podsetimo, Obradović i Itudis su od 1999. do 2012. godine sarađivali u ekipi Panatinaikosa, kada su atinski zeleni uzeli pet titula Evrolige sa Itudisom kao Obradovićevim pomoćnikom. Dimitris je tokom tog perioda uzeo svog mentora iz Panate za kuma.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA