≫ 

ANKETA: Zvezda i Partizan otvaraju plej-of ABA lige, ko će prvi do 1:0 u seriji?

Od 19.00 časova u Pioniru se igra četvrti ovosezonski derbi, crveno-beli trenutno vode sa 2:1

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u subotu od 19.00 časova (Arena Sport 1) igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Na programu je četvrti večiti derbi u sezoni, sigurno najbitniji do sada jer je ogroman ulog - nastavak borbe za trofej na Jadranu koji donosi i Evroligu.

Zvezda, koja je dva puta nadigrala crno-bele u sezoni ali i izgubila za pehar Kupa Radivoja Koraća, regularni deo završila je sa impozantnim skorom 21-1, Partizan je bio četvrti, ali sve se to zaboravlja u doigravanju.

U seriji na dve pobede najvažnija je prva utakmica, smatra trener crveno-belih Milan Tomić.

Milan Tomić i klupa Zvezde Foto: MN Press

- Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobedom - rekao je Tomić na konferenciji za medije.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi.

Trinkjeri u razgovoru sa Jaramazom Foto: MN Press

- Zvezda je napravila odličnu ekipu, da se odmah vrati u Evroligu. Odavno nisam video tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene , za nijansu bolji od Buducnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima vise trofeja od svih drugih igrača, ali i Čovića koji uđe sa klupe i menja utakmicu - pohvalio je protivnika Italijan.

Pored večitih rivala drugi polufinalni par čine Cedevita i branilac pehara Budućnost, koji se sastaju u ponedeljak u Zagrebu.

>>> Možete da se kladite na tačan rezultat polufinalne serije ABA lige. Kvota da će Zvezda otići u finale sa skorom 2:0 je 2,10, a da će to učiniti Partizan je 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za ABA liga specijal.

>>> Večeras (19.00) kreće polufinalna serija ABA lige, Zvezda čeka Partizan. Ulog je finale i borba za plasman u Evroligu! U prvom meču domaći crveno-beli veliki su favoriti s kvotom 1,30, a kvota da će crno-beli napraviti brejk je 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Partizan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. mart 2019 | 10:52

    Звезда игра против њих плус Белошевић и Јавор. 5 на 7. Интересантно

  • marko

    23. mart 2019 | 10:53

    Ima prenos i na O2

  • Ante

    23. mart 2019 | 10:46

    zvezdice nemaju sanse.Zivio Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA