≫ 

Seča trenera u NBA: Tri smene u istom danu - šta će biti sa Kokoškovim?

Posle Sakramenta, Klivlend i Memfis traže nova rešenja na klupi, Srbin u Finiksu dobio novog šefa za košarkaške operacije

  • 1

Veliko "spremanje" nakon regularne sezone u toku je u taboru nekolicine NBA ligaša, a tri su već smenila trenere - i to u istom danu!

Prvi je reagovao šef Kingsa Vlade Divac, zahvalio se na saradnji Dejvu Jergeru, i to nedugo pošto je obelodanjeno da je Sakramento ukazao novo poverenje našem proslavljenom asu, na još četiri godine u ulozi direktora za košarkaške operacije.

Nije "časio časa" Vlade pošto je dobio sto posto odrešene ruke da nastavi sa reorganizacijom u svlačionici, a na red je došao i trener, posle radikalnih promena u igračkom kadru u poslednjih godinu i po dana.

Nekoliko sati kasnije, usledile su objave o još dve smene u taborima ekipa koje su, najblaže rčeno, razočarale u tek okončanoj sezoni.

U pitanju su Klivlend Kavalirsi i Memfis Grizlisi.

Klivlend i dosadašnji trener Leri Dru postigli su sporazumni raskid ugovora, pa će tako odgovorni u franšizi iz Ohaja da krenu u potragu za petim trenerom od 2013. godine.

Dru je, podsetimo, angažovan nakon otkaza Tajronu Luu, koji je počeo sezonu sa šest vezanih poraza, a sa novim trenerom je završio sa učinkom 19-57.

U Memfisu je došlo do tektonskih pomeranja posle sezone koju je ekipa završila sa skorom 33-49: pored trenera Džej Bi Bikerstafa, smenjeni su i glavnokomandujući u sportskom sektoru, generalni menadžer Kris Volas i potpredsednik košarkaških operacija Džon Holinger.

Obojica su ostala u klubu, sa ulogama savetnika.

Memfisu je ovo bila druga uzastopna sezona bez plasmana u plej-of, posle sedam vezanih u kojima su bili u doigravaju, pa je rukovodstvo franšize iz Tenesija povuklo radikalne korake sa ciljem da se rezultati vrate na nivo od pre nekoliko sezona.

Igor Kokoškov daje instrukcije Džamalu Krafordu Foto: Tanjug/AP

Konačno, promene su se desile i u Finiksu, gde je srpski trener Igor Kokoškov izgurao svoju "ruki" sezonu sa najlošijim skorom u Zapadnoj konferenciji, 19-63.

Srpskog trenera je, pdosetimo, angažovao tadašnji GM Rajan Mekdonou, ali je on još u oktobru smenjen i na njegovo mesto je postavljen Džejms Džons koji je u četvrtak, nakon uloge privremenog vršioca dužnosti generalnbog menadžera, dobio stalan angažman.

Uz njega, Sansi su u svoj menadžment pridodali i Džefa Bauera koji će obavljati dužnost potpredsednika sektora za košarkaške operacije.

Narednih dana, pošto Sansi urade analizu sezone, biće jasnije da li će Kokoškov nastaviti započeto ili će i on doživeti sudbinu svojih kolega iz Sakramenta i Memfisa.

VIDEO - Danilović: Razotkrio dva najveća mita o svojoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽🏀🏀🏀

    12. april 2019 | 07:34

    Гробари такође имају задњих година изузетне проблеме с тренерима. И у ф.к а нарочито у к.к...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA