≫ 

Portland i Toronto na pobedu od polufinala: Lilard oduvao Oklahomu u 3. četvrtini, Vučević i Orlando imali čak 17 izgubljenih lopti (VIDEO)

Reptorsi vode protiv Orlanda sa 3:1 u četvrfinalu Istoka, dok na Zapadu identičan rezultat imaju Trejlblezersi

  • 0

Košarkaši Toronta i Portlanda nalaze se na pobedu od plasmana u polufinale NBA plej-ofa, pošto su u 4. utakmicama savladali Orlando i Oklahomu.

Reptorsi su do 3:1 u seriji došli najviše zahvaljujući Kavaju Lenardu, a konačan rezultat je bio 107:85.

Kavaj je za 35 minuta ubacio 34 poena i imao je šest skokova, a podsetimo da je prethodne sezone u dresu San Antomnija propustio plej-of utakmice.

- To je nešto što mi je nedostajalo. Ovo je blagoslov što mogu da igram i budem na terenu ove sezone - rekao je Kavaj posle meča.

Kavaj i Vučević u duelu Foto: AP/Tanjug

Pratili su ga Pauvel i Siakam sa po 16 poena, dok je jedino još Ibaka sa 13 poena i osam skokova bio dvocifren.

Aron Gordon je sa 25 poena bio najefikasniji u redovima Orlanda. Furnije je ubacio 19, dok je Vučević dodao 11. Zanimljivo, Orlando je imao čak 17 izgubljenih lopti koje su Torontu ''donele'' 21 poen.

Portland je sa 111:98 pobedio Oklahomu, a najefikasniji u slavljeničkom timu su bili Mekkolum i Lilard.

Prvi je imao 27 poena, dok je drugi ubacio 24 poena i dodao osam asistencija. S time da je Lilard čak 15 od svoja 24 poena dao u trećoj deonici posle koje je Portland otišao na dvocifrenu razliku.

Igrači Oklahome su poprilično zaustavljeni u drugom delu, pogotovo Vestbruk koji je meč završio sa 14 postignutih peona. Pol Džord je bio najefikasniji sa 32 poena i 10 skokova. Šruder je ubacio 17, a Grant 11.

U redovima Portlanda vredi pomenuti i skor Aminua koji je meč završio sa 19 poena i devet skokova.

>>> Vreme je da saznamo ime šampiona ABA lige. Večeras od 19.00 u Pioniru Zvezda čeka Budućnost u majstorici, posle naelektrisane četiri utakmice. Čist kec je 1,35, pobeda Zvezde s više od 6,5 poena razlike nosi kvotu 1,85, a dvojka je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Zvezda - Budućnost.

>>> Bili Beron je bio lider Zvezde u dosadašnjim mečevima, a kvota da će večeras Podgoričanima ubaciti više od 13,5 poena je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na poene igrača u majstorici finala ABA lige.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA