≫ 

Grčka zver se pretvorila u malu macu protiv Bostona: Totalna nemoć Janisa i Baksa, Seltiksima brejk na startu polufinala (VIDEO)

Gosti već u prvoj utakmici pokazali najboljem timu regularnog dela sezone šta ih očekuje u nastavku plej-ofa

  • 0

Boston je pokazao moć u Milvokiju na terenu najboljeg tima regularnog dela lige već u prvoj utakmici polufinala plej-ofa na Istoku, gosti su bili pucački raspoloženi i defanzivno zategnuti, o čemu svedoči i krajnji rezultat 112:90, za 1:0 u seriji!

Očekivali su navijači Baksa nastavak dominacije kandidata za MVP nagradu Janisa Adetokumba, ali su umesto toga videli nemoć lidera tima u sudaru sa sjajno uigranom Stivensovom četom.

Jeste Grk utakmicu završio kao najefikasniji sa 22 poena (7/21 iz igre, 3/5 za tri), ali je većina poena stigla kada su gosti rezultatski već bili odmakli na petnaestak i više razlike.

Ni pedalj prostora u reketu Bostona nije imao Janis pored Horforda i Bejnsa, pa je, atipično za njega, forsirao šuteve za tri poena, koje je i sasvim solidno pogađao. Ipak, izostao je njegov najznačajniji doprinos - u unutrašnjoj igri, gde je i najjači.

Uostalom, pogledajte kako je Adetokumbo prošao u jednom od duela sa Horfordom, koji ga je u najbukvalnijem smislu patosirao brutalnom rampom.

Ofanzivno, igru Bostona vodio je neuhvatljivi Kajri Irving sa fantastičnom "ol-raund" partijom - 26 poena, 11 asistencija i 7 skokova!

Imao je vrhunsku podršku u Horfordu koji je stao na 20 poena i 10 skokova, te Braunu sa 19, a pobedi su svoj pečat dali i Hejvrod sa 13 i Teri Rozir sa 11. 

Baksi su imali igru i protok lopte samo u prvom poluvremenu, serijom 15:0 uspeli i da preokrenu prvo veće vođstvo gostiju, međutim u nastavku su se totalno raspali, a Sltiksi rešili pitanje pobednika u trećoj četvrtini.

Iz sivila ekipe Majka Budenholzer, uz Adetokumba, koliko toliko su se izdigli Midlton sa 16 poena i Mirotić sa 13, uz tri trojke iz četiri šuta.

Naredni meč serije igra se na istom mestu za dva dana.

U drugom polufinalu Istoka, Toronto vodi protiv Filadelfije 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA