≫ 

Gagićeve "lebronke" zbunile Deleona: KLS kaznio Partizan, pa povukao svoju odluku zbog modela patika

Partizanov centar protiv Tamiša igrao u obući razlićitog dizajna što, prema pravilima, nije dozvoljeno, međutim nesporazum je brzo otklonjen

  • 7

Košarkaška liga Srbije u petak je, poslovično već, izdala saopštenje o kaznama za klubove i igrače koji se nisu ponašali u skladu sa propisima elitnog domaćeg takmičenja. 

U proglasu, potpisanog od strane direktora takmičenja Leona Deleona, izdvojila se jedna zanimljiva stavka:

- KK PARTIZAN, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 6.000 dinara zato što je jedan igrač nosio dve različite patike, shodno čl. 61 G) 16 Propozicija takmičenja.

U pitanju je Đorđe Gagić, koji je nosio jednu belu, drugu crnu patiku, što se kosi sa propisima, međutim po sredi je specifična serija košarkaške obuće sa potpisom NBA zvezde Lebrona Džejmsa pod nazivom "Lebron Equality" (Lebron jednakost). Ideja je promocija jednakost među ljudima, otud i iste patike u različitim bojama.

Nisu, očito, u KLS-u bili upućeni u ove novine, pa je stigla kazna za Gagića, ali je ona ubrzo i povučena posle jednog poziva kluba iz Humske i objašnjenja koje je usledilo prema kancelariji takmičenja.

Od ostalih tački izdavajaju se i kazne za trenera KK Tamiš (6.000 dinara) koji se u neadekvatnoj odeći pojavio na konferenciji za medije nakon meča sa Partizanom, kazna za KK Dunav od 24.000 dinara zbog prolivanja vode na parket i za KK Dinamik sa 12.000 dinara zbog brojnih nedostataka u radu semafora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. maj 2019 | 16:41

    Da su pametni pa da svi bojkotuju ovu sprdnju od lige,cemu bespotrebni troskovi kad liga ne sluzi nicemu,bacanje para na gluposti.

  • Perke

    3. maj 2019 | 17:19

    Treba objaviti platu ovog Leona Deleona i ostalih zaposlenih u ovoj tuznoj ligi, pa ce biti jasno cemu ovo bizarno kaznjavanje..

  • Navijac

    3. maj 2019 | 18:03

    I Deleon sada treba da bude kaznjen.... Alo bre "STRUCNJAKU" u kom ti VEKU zivis ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA