Lejkersi pronašli trenera, pomagaće mu legendarni plejmejker

Džejson Kid od naredne sezone u stručnom štabu posrnulog velikana

  • 1

Posle Montija Vilijamsa i Tajrona Lua, treća trenerska opcija bila je srećna po Los Aneđeles Lejkerse. Frenk Fogel, bivši trener Indijane, dogovorio je saradnju sa "Jezerašima" za naredne tri sezone, prenose američki mediji.

Fogelu će na novom zadatku pomagati nekadašnji reprezentativni plejmejker Džejson Kid, koji je već nakupio petogodišnje samostalno iskustvo, i to u ekipama Bruklina i Milvokija.

Inače, veliki uticaj na odluku glavnokomandujuće u Lejkersima u izboru trenera, Džini Bas, imali su bivši treneri franšize iz Kalifornije Kurt Rembis i legendarni "Zen Master" Fil Džekson, čije mišljenje najviše ceni.

Prisustvo Kida u "stafu" Lejkersa biće, veruju u klubu, najviše delotvorno po prvog plejmejkera ekipe Lonza Bola, pred kojim su godine dokazivanja nakon "ruki" sezone.

Kada je reč o Fogelu, upravo bi on mogao biti trener koji bi mogao da vrati Lejkersima važnu ulogu najpre u Zapadnoj konferenciji. Podsetimo, fogel je dva puta uzastopno vodio Indijanu do konferenciskog finala plej-ofa.

Posle pejsersa, dve sezone je vodio Orando, sa daleko manje uspeha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA