Popovič bi želeo Micića u Sparsima! Vasa je "zapalio" mrežicu Fenera i impresionirao dvojicu velikana svetske košarke!

Micić privukao pažnju i preko okeana

  • 4

Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić zanimljiv je San Antonio Sparsima i Gregu Popoviču, piše Maxbet sport.

Popovičev pomoćnik u Sparsima, Etore Mesina rekao je da ne misli kako je uspeh Efesa slučajan posle velike pobede nad Fenerbahčeom i pohvalio igru srpskog plejmejkera koji je Feneru ubacio 25 poena.

- Ni slučajno. Efes je cele sezone pokazao visok kvalitet, a CSKA je demonstrirao upornost, volju, veru u sebe i kad je gubio sa 14 razlike…Na F4 nikad nema iznenađenja - rekao je Mesina i prokomentarisao Micićevu igru.

- Sjajna partija, sjajna sezona. Igrač za NBA. Ako se ja pitam, rado bih ga video u San Antoniju - kaže italijanski stručnjak i osvajač četiri Evrolige. U San Antoniju se sve vrti oko sistema, a svi igrači su samo njegovi delići čak i kada je reč o velikim zvezdama NBA lige.

Na pitanje šta misli Greg Popovič o Miciću kao delu tog sistema, Mesina kaže da je Vasilije igrao školski.

- Saglasan je, pričali smo više puta o Miciću. Odlično bi se uklopio u naš tim. To kako je odigrao sa Larkinom treba pokazivati na trenerskim klinikama. Tako se vodi i organizuje napad, otvara polje, upošljavaju saigrači ili daju poeni. Samo, to što se nama sviđa ne znači i da će doći. Ne znam ko ima pravo na njega u NBA, nismo kontaktirali ni njegovog agenta, ne znam njegov status, nismo uradili (još) ništa, ovo što pričam je moj lični stav - kaže Mesina.

Italijan je u finalu Evrolige dao prednost CSKA zbog iskustva, ali je istakao da Efes sa igrom kakvu ima, svakako nije bez šansi. Da podsetimo, Vasa je 2014. godine biran na NBA draftu sa 52. mesta i tada su ga "pikirali" Filadelfija Seventisiksersi, ali do sada nije zaigrao u NBA.

VIDEO - Najemotivniji trenutak utakmice Crvena zvezda Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coach

    18. maj 2019 | 18:44

    Kad je igrao u Zvezdi videlo se da će biti prvoklasan igrač. Sve najbolje Vaso!

  • Mile

    19. maj 2019 | 10:14

    Vasa, brat Grobar...a onda je nas Vasa poveo navijanje na sred malog Kalisa: Da volim crno-bele... kralj. :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA