≫ 

Uporedio Lenarda sa Džordanom, NBA liga ga kaznila sa 50.000 dolara: Trenera Klipersa skupo koštale pohvale na račun zvezde Toronta

Stroga pravila u najjačoj ligi su jasna, a Dok Rivers ih je prekršio

  • 0
NBA Finals Warriors Raptors Basketball Foto: Tanjug/Ap

Kavaj Lenard oduševljava igrama za Toronto, komplimenti stižu sa svih strana, ali poznato je da NBA liga ima strogo propisana pravila i za tu vrstu "prekršaja".

Naravno, ona važe samo za aktere najjače lige na svetu, a jedan od njih je trener Klipersa Dok Rivers koji je upravo zbog pohvala izrečenih na račun lidera Reptorsa, oglobljen sa 50.000 dolara.

On je Lenarda u jednoj emisiji, posvećenoj finalnoj seriji, između ostalog uporedio sa legendarnim Majkl Džordanom, i tako prekršio takozvani "anti-tempering" propis.

Lenard je nešto najbliže Džordanu što smo videli. Mnogo je još sjajnih igrača, Lebron je fenomenalan, Durent takođe... Nije Lenard Džordan, ali je on najsličniji njemu. Ima dugačke, velike ruke, igra na postu, sjajna završnica. Vrhunski odraz, odbrana, ima sve. Ako ga pretrčite, on vas stigne i blokira, a na sve to ima i šut za tri - ishvalio je Rivers lidera Toronta.

NBA ne prašta ovakve "ispade", brzo je stigla i kazna zbog Riversove izjave, jer je, prema strogim propisima, zabranjeno da treneri hvale igrače pod ugovorima sa drugim ekipama, što se smatra kao neka vrsta vrbovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA