Dalas ne pušta Dončića: Slovenac još dve godine u Maveriksima

"Lice franšize" ostaje u Teksasu

  • 6

Slovenački košarkaš Luka Dončić produžio je ugovor sa svojim klubom Dalas Maveriksima koji su već posle ruki sezone Slovenca iskoristili opciju da ga zadrže tri sezone.

Ruki minule godine će u sezoni 2020/2021 zarađivati osam miliona i 50 hiljada dolara i tada će doći vreme za prvu povišicu posle prvog ugovora.

Džastin Džekson je takođe dobio novi ugovor, takođe opciono iskorišćenu četvrtu sezonu jer se dobro pokazao po dolasku u Dalas iz Sakramento Kingsa u trejdu Harisona Barnsa.

Ukoliko se produži ugovor i sa Tim Hardavej Džuniorom, Mavsi za dolazeću sezonu neće imati mnogo prostora u seleri kepu (biće na oko 108 miliona, a dozvoljeno je 109.14 miliona) da bilo šta menjaju.

Inače, Dončić će ove sezone mesečno inkasirati 7.68 miliona dolara. U četvrtoj sezoni u NBA moći će da probije granicu od deset miliona dolara.

Da podsetimo, Slovenac je do priznanja za rukija sezone došao sa 21,2 poena, 7,8 skokova i šest asistencija na 72 utakmice za Maverikse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA