≫ 

Kouzi i Jošilo "pocepali" Zvezdu trojkama: Krka šokirala crveno-bele u Novom Mestu!

Drugi uzastopni poraz crveno-belih

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Krke u Novom Mestu sa 79:77 u trećem kolu ABA lige i posle poraza od Budućnosti su doživeli novi neuspeh u regionalnom takmičenju.

Krka je prelomila meč u poslednjoj četvrtini, a dva ključna igrača su bili Glen Kouzi i Marko Jošilo, koji su ubacili većinu od 13 trojki iz 26 pokušaja za domaći tim.

Jošilo je u finišu četvrte četvrtine ubacio dve trojke za Krkinih +4, pa su se Zvezdi osvetili prazni minuti u napadu na startu deonica i na mahove bezidejnost u napadu.

Crveno-belima nije pomogla ni izvanredna partija Nikole Jovanovića koji je meč završio sa 16 poena i sedam skokova. Stratos Perperoglu je postigao 14, a Lorenco Braun 12 poena.

Kod pobednika je Kouzi ubacio 20 poena uz devet asistencija (6/9 trojke), a Jošilo je uz 19 poena (4/4 trojke) imao i tri skoka. Đani Laval je dodao 14 poena.

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Zvezda je na startu meča pokazala boljku koja se pokazuje kao "standardna" ove sezone. Tvrd početak utakmice, dve izgubljene lopte i Čarls Dženkins koji se ubrzo našao na klupi, te uvodna prednost Krke od pet poena nisu bili dobar nagoveštaj.

I kada se očekivalo da istupi neko od skupljih rešenja u lošem napadu Zvezde, to je učinio momak koji je prošlu sezonu proveo na kaljenju u Trentu.

Nikola Jovanović je dobio priliku i odmah izdominirao u reketu. Hvatao je ofanzivne skokove, pogađao i do isteka desetog minuta već sakupio 11 poena uz pet skokova, a Zvezda je posle faula i slobodnih bacanja Lorenca Brauna završila četvrtinu sa 20:17.

Još jedna boljka iz prve deonice, svih sedam promašaja za tri, počela je da se ispravlja zahvaljujući Dejanu Davidovcu, Ognjenu Dobriću i Boriši Simaniću.

Crveno-beli su od kraja prve do uvodnih minuta druge četvrtine napravili seriju 13:1 i posle ukradene lopte i kontre Stratosa Perperoglua vodili osam poena - 25:17.

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Krku su u igri držali Marko Jošilo i Glen Kouzi, te Jure Balažič trojkama i primakli je na samo dva poena zaostatka.

Hladnokrvni Dobrić je uz Lorenca Brauna odbio nalet i mini-seriju slovenačkog tima sredinom drugog perioda, a Zvezda je do poluvremena imala šansu da preko Majkla Odža ode i na dvocifreni plus.

Odžo je promašio dva vezana šuta u poslednjim sekundama poluvremena, ali je prednost gostiju u dvorani "Leon Štukelj" bila i dalje prilično komotna 45:37.

Da nije bila dovoljno komotna pokazao je na startu treće Kouzi sa dve trojke sa osam metara u dva napada, te je Krka začas prepolovila zaostatak na 47:43 posle dva i po minuta.

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Majkl Odžo je u tim minutima pokazao da je dobar kalibar igrača za ABA ligu jer su Đapa i Fifolt nad njim napravili nekoliko faulova u građenju i skoku pa su Slovenci posle samo tri i po minuta izašli iz bonusa, a Odžo se našao na liniji penala.

Zvezda to nije iskoristila, Čović i Jovanović su napravili po grešku u dva napada, a Ramljak je istrčao kontru i pod faulom položio loptu u koš za egal 48:48.

Stratos Perperoglu je trojkom u kontri potom "ugasio požar" u napadu, a crveno-beli su uz malo sreće i dve silazne putanje Lorenca Brauna ipak vratili prednost nakon toga.

Jošilo je u finišu četvrtine pogodio za tri, vratio je trojku Perperoglu pa se u završnih deset minuta ušlo sa šest razlike za crveno-bele.

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

Zvezda puna dva minuta nije mogla da pogodi koš u tom delu igre, a Krka je niskom petorkom pravila probleme. Balažič je po oprobanom receptu ubacio trojku baš u trenucima kada je Zvezda pokušala da se odmakne i tako sačuvao svoj tim u igri i na dva poseda zaostatka.

Do pola četvrte niko ništa nije mogao da pogodi, a za pamćenje će biti rampa Ognjena Dobrića na Luki Laporniku kada mu je smečovao loptu o tablu u kontri.

Ostalo je manje-više za zaborav jer je Zvezda za pet minuta ubacila samo četiri poena. Na četiri minuta i četrdeset sekundi pre kraja Kouzi je ubacio i treću trojku u ovom delu igre i doneo prednost Krki 66:65.

Kouzi je potom pogodio novu trojku, Perperoglu nije uspeo da uzvrati, a onda su usledile dve preslikane akcije Krke. Kouzi probija, šalje povratnu za Jošila koji oba puta ubacuje šuteve spolja i praktično rešava pitanje pobednika.

Crveno-beli su posle tri odigrane utakmice sedmi u ABA ligi jer imaju jednu pobedu i dva poraza. Zvezda u narednom meču ABA lige igra protiv Mega Bemaksa za sedam dana od 18 časova. Krka 26. oktobra igra protiv Budućnosti od 20 sati.

Četvrta četvrtina:

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

40. minut - Nova trojka Jošila! Krka odlazi na +4 na tačno minut pred kraj! Simanić fauliran na šutu za tri, Boriša realizuje dva od tri bacanja i crveno-beli na kraju gube 79:77.

39. minut - Trojka Jošila na ulasku u pretposlednji minut utakmice (76:73). Lazić ulazi u reket i skače u stranu, pogađa težak šut za nadu Zvezde 76:75.

38. minut - Doktor Perperoglu! Jošilo ga je dobro čuvao na krilu, Grk se okrenuo i iz okreta pogodio za dva 73:71 za Zvezdu, ali Laval na liniji penala 73:73.

37. minut - Faje iz drugog plana uskače posle igre leđima Perperoglua i poentira, Kouzi sada pronalazi Lavala pod košem, a Perperoglu uzvraća za egal 71:71.

36. minut - Kouzi ubacuje trojku za vođstvo Krke - 66:65! Faje fauliran i precizan sa penala, Kouzi opet cepa mrežu trojkom 69:67 za Krku!

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

35. minut - Niko ništa ne može da pogodi, Davidovac, Dobrić, na drugoj strani Laval...

34. minut - Au kakva banana Dobrića! Lapornika je zalepio za tablu u kontri i sprečio sigurne poene. Nije pogodila Zvezda u narednom napadu trojku.

33. minut - Davidovac prekida sušu u napadu Zvezde, Lorenco Braun odlično brani na obruču, a Odžo dobija loptu u reketu u kontri - 65:61 za Zvezdu.

32, minut - Muči se Zvezda u napadu, Jure Balažič daje opet trojku a Krka prilazi na minus dva - 63:61.

31. minut - Umalo je izgubio loptu Braun u dodavanju, a onda promašio trojku. Lapornik je uz faul Perperoglua pogodio flouter - 61:58.

Treća četvrtina:

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

30. minut - Laval srećno pogađa slobodno bacanje, Braun sili u prodoru, a Zvezda posle 30 minuta ima 61:55.

29. minut - Jošilo daje osmu trojku za Krku i opet po oprobanom receptu vraća svoj tim u igru, ali onda i Perperoglu ubacuje tricu - 61:54 za srpski tim.

28. minut - Jovanović solidan sa linije bacanja, Lorenco Braun dobija pomalo čudne poene jer dvaput poentira zbog diranja table igrača Krke i silazne putanje - 58:51 za Zvezdu.

27. minut - Greška u napadu Zvezde, Lorenco Braun se baca u aut i vraća loptu samo do ruku igrača Krke, Laval pod faulom i opet neprecizan.

26. minut - Perperoglu daje trojku u kontri. Pronašao ga je Lorenco Braun, a Grk se nije dvoumio jer je bio sam (51:48). Škedelj fauliran, pa onda i Jovanović na suprotnoj strani - 52:49 za Zvezdu.

Crvena zvezda, Krka, Basket, Kosarka

Foto: aba-liga.com

25. minut - Krka u egalu! Laval pogađa od table, pa se izmiče Jovanoviću na niskom postu, a onda promašuje novi šut od table. Čović loše baca loptu Jovanoviću na isteku napada, Kouzi baca Ramljaku loptu u kontri, a ovaj polaže uz faul za 48:48!

24. minut - Nekoliko faulova nad Majklom Odžom, Đapa, Fifolt i Lapornik, centar Zvezde na liniji bacanja polovičan 48:43 za crveno-bele.

23. minut - Dženkins ide na koš, ne dobija faul posle kontakta, Čović ne ubacuje trojku u narednom napadu posle dobre odbrane Odža. Đapa Odža potom faulira na ofanzivnom skoku.

22. minut - Čović gubi loptu pod košem, loš pokušaj dodavanja pleja Zvezde. Kouzi opet cepa mrežicu, sa iste strane i sa osam metara, smanjena prednost srpskog šampiona na 47:43!

21. minut - Trojka Kouzija i 11. poen igrača Krke! Boriša Simanić odgovara zakucavanjem, a onda Đapa faulira Odža na ivici reketa - 47:40 za Zvezdu.

Druga četvrtina:

20. minut - Dobrić utrčava iza leđa odbrane, pročitao ga je Braun i dodao mu od zemlje (45:37). Marineli je bacio flouter na vrh table i promašio, a na kraju je Odžo promašio dva vezana šuta s poludistance.

19. minut - Čović prmašuje polaganje i ostaje da leži na zemlji, Ramljak ide "coast to coast" i on polaže u koš Zvezde - 43:37.

18. minut - Simanić sa zvukom sirene pogađa trojku na isteku napada (41:33). Glen Kouzi pod prekršajem Dobrića, Jovanović hvata novi svoj promašaj i opet "izmišlja" poene pod košem Krke - 43:35 za Zvezdu.

17. minut - Lapornik je protutnjao pored Majkla Odža, Simanića faulira Ramljak, a u igru se posle odlične prve četvrtine vraća Nikola Jovanović - 38:30. Jošilo ubacuje petu trojku Krke 38:33 za srpski tim.

16. minut - Balažič uzvraća šutem za tri, Perperoglu dobija faul i ubacuje oba penala - 34:28 za Zvezdu. Izlazi trojka posle novog šuta Balažiča, Braun precizan za dva 36:28.

Ognjen Dobrić

Foto: Marko Jovanović

15. minut - Lorenco Braun naskače oko linije bacanja na šutu za dva. Kouzi je prošao kroz sredinu i bacio flouter preko Odža, promašio, a u narednom napadu je Ognjen Dobrić ubacio trojku za 32:25.

14. minut - Kouzi ubacuje trojku posle dodavanja Lapornika, Zvezda prokockava prednost jer Jošilo ide na flouter kroz sredinu i ubacuje ga pa Krka zaostaje samo dva poena - 27:25.

13. minut - Trojka Balažiča prekida seriju beogradske ekipe. Stegli su Slovenci i odbranu na spoljnim pozicijama, ali Lorenco Braun dobro proigrava Fajea u iz pika 27:20 za Zvezdu.

12. minut - Velika greška igrača Krke, prvo je Laporniku Lorenco Braun izbio loptu, a onda i Škedelj prodaje jednu i Perperoglu u kontri pogađa za 25:17. Serija Zvezde je 13:1!

11. minut - Kouzi preko Davidovca pokušava da ubaci trojku i ne uspeva, ali Dejan zato u sledećem napadu opet cepa mrežicu spolja i Zvezda ima 23:17.

Prva četvrtina:

NIKOLA JOVANOVIC

Foto: MN Press

10. minut - Er bol Lavala sa penala, Davidovac daje trojku za crveno-bele, a Laval se u narednom napadu ispravlja i pogađa sa linije penala jednom od dva puta. Zvezda na kraju prve četvrtine vodi 20:17.

9. minut - Dva skoka u napadu Ramljaka i poeni iz odbojke, Jovanović opet pod faulom, pogađa horog iz okreta i koristi dodatno bacanje, 16:15 za Krku.

8. minut - Kouzi ubacuje trojku iz driblinga, druga trojka Krke, Perperoglu je prethodno promašio za tri, a onda i za dva iz igre na niskom postu pa Slovenci vraćaju prednost 14:12.

7. minut - Simanić promašuje trojku na isteku napada, opet Jovanović hvata loptu u napadu i pogađa uz faul! Za tri minuta u igri osam poena i pet skokova, vodi Zvezda 12:11.

6. minut - Lep pogodak iz okreta Ivana Ramljaka, Jovanović na drugoj strani kupi svoj promašaj i ubacuje nove poene, a ima već i četiri skoka - 11:8 za Krku.

 

5. minut - Laval forsira i forsira i na kraju pogađa ispod koša, Jovanović dobija pas od Čovića i poentira - 9:6.

4. minut - Jošilo na liniji bacanja još jednom, povećava prednost Krke - 7:2. Čović na identičan način smanjuje zaostatak, Laval promašuje u stilu Tima Dankana - 7:4 vodi Krka.

3. minut - Jošilo još jednom ide jako na koš i pogađa. Laval je u međuvremenu promašio za dva pod košem, dok su u Zvezdi trojke promašili Simanić, Čović, Dženkins... Jedine poene za crveno-bele ubacio je Odžo ispod koša - 5:2 za Krku.

2. minut - Krka poentira preko Tima Osolinka, Jošilo ide u prodor ali iznuđuje samo faul za slobodna bacanja - 3:0 na startu za Krku.

1. minut - Dve izgubljene lopte Crvene zvezde, sličnu boljku konstantno pokazuju igrači Milana Tomića.

Video: Grmi romska pesma iz Zvezdine svlačionice

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ludnica

    20. oktobar 2019 | 19:54

    Sad je vreme za fuziju sa fmp,da udju u top 4

  • 😂

    20. oktobar 2019 | 19:55

    Sta vas boli briga, uvek mozete ugasiti ovaj vestacki klub i prebaciti se na fmp1, svakako bi bili prvi...reaguj ćoravi.

  • Aca

    20. oktobar 2019 | 18:39

    Tomic stvarno nije normalan. Jovanovicu lepo krenulo a ovaj ga izbacio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA