≫ 

Triler ABA derbi pripao Partizanu

Crno-beli iskoristili veliki broj grešaka večitog rivala, plejmejker gostiju išao putem od heroja do tragičara

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Košarkaški derbi, prvi ove sezone, pripao je Partizanu koji je u lošoj predstavi, u kojoj je vodio gotovo sve vreme, savladao crveno-bele rezultatom 75:72, i tako došao do petog trijumfa u ABA sezoni, ujedno naneo Zvezdi treći poraz.

Apsolutno centralna figura utakmice bio je plejmejker Zvezde Filip Čović, koji je kao i mnogo puta ranije prvo "čupao" svoj tim iz kandži poraza, a onda potpuno nerezonskim rešenjima odveo crveno-bele u provaliju.

Čović je utakmicu završio sa 14 poena, bio je najefikasniji u poraženoj ekipi, ali će se, sasvim sigurno, prepričavati samo njegov "šoutajm" iz poslednje deonice kada je od uloge heroja sebi prilepio etiketu tragičara.

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Naime, pošto je polaganjima, trojkama i poenima sa penala Zvezdu "vratio u život", Čoviću je samopouzdanje poraslo "do neba", toliko da je ignorisao saigrače u napadu koji je mogao da bude pobednički za goste.

Naime, pri rezultatu 73:72 za Partizan na 11 sekudni pre kraja, Čović je bez ikakvog rezona ispalio trojku preko Mozlija u povoju napada, šokirao sve u hali, najviše svoje saigrače - lopta nije ni dobacila do obruča!

Čović je potom napravio nameran faul na Pejdžu, koji je ubacio oba penala, ali je Zvezda imala još jednu šansu da uputi šut za produžetak. Ubačenu loptu Partizana Volden nije iskontrolisao, pa su gosti imali šansu za popravni - i ponovo je Čović u negativnom smislu obeležio i tu situaciju.

Tri sekunde ostalo je do kraja, Čović je uspeo da se izvuče iz bloka, ali je po prijemu lopte gazio aut liniju i lopta je pripala crno-belima, koji su tek tada mogli da odahnu...

Bio je to još jedan neslavan kraj utakmice po crveno-bele ove sezone, a imali su slične završnice i u Evroligi, i kao po pavilu su izlazili poraženi iz svih tih mečeva.

Na drugoj strani, ne može se govoriti ni o sjajnoj partiji Partizana, generalno je derbi bio ispod proseka: tvrd, nervozan, uz mnogo kikseva, promašaja, izgubljenih loptu. U tako haotičnoj predstavi, Partizan se bolje snašao, materijalizovao prednost koju je akumulirao u prvom poluvremenu ne dozvolivši Zvezdi nijednom da pređe u vođstvo!

Crno-beli su u drugom periodu imali 14 poena prednosti (43:29), grogirani gosti su tek na momente demonstrirali evrligaški pedigre, ali uglavnom individualnim rešenijma Berona i Brauna, koji su pogodili jedine trojke za svoj tim u prvom poluvremenu.

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

U nastavku, Zvezda je zaigrala daleko bolje, sa mnogo više napadačke logike i kombinatorike, ali i dalje uz mnogo grešaka.

Konačno, u presudnoj deonici, dva najefikasnija igrača Zvezde Odžo i Ćović "rešili" su utakmicu u korist Partizana. Prvi sa tri uzastopna kiksa: dva "prodana" napada i faulom u odbrani, a drugi, rekosmo, nestvarnom odlukom da reši utakmicu na svoju ruku, van svakog rezona.

Kod Partizana volden sa 13 i Gordić sa 12 poena su prednjačili, uz dobar doprinos Jankovića (9), Tomasa (8) i Jaramaza (8).

Posebno valja istaći ovde učinak nervoznog Džejmsa Gista koji je meč završio sa pet ličnih, uz jalov napadački doprinos (6p, 7sk, 4 izg), što je, može se reći, posledica pritiska sa tribina od strane navijača njegovog bivšeg kluba.

Partizan naredni meč igra u Podgorici kod lidera ABA ekipe Budućnosti, dok Zvezda dočekuje Mornar.

Do meča sa Baranima crveno-bele očekuju dva teška evroligaška iskušenja u gostima, sa Albom, potom i sa Žalgirisom, dok Partizan u Evrokupu dočekuje Ritas.

Partizan - Crvena Zvezda 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17)

PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 5 (8sk), Pejdž 5, Gordić 12, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 6, Birčević, Janković 9, Tomas 8, Pejners, Mozli 9 (3bl).

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 3, Čović 14, Braun 9, Davidovac 2, Lazić 2, Faje 4, Beron 9, Dobrić 6, Gist 6 (7sk), Dženkins 6, Simanić, Odžo 11 (7sk).

statsitika derbija

Foot: Aba liga

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Reakcija Dženkinsa nakon pogođene trojke Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Nervoza na klupi Zvezde: Faje i Lazić smiruju Simanića Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Pejners u defanzivnoj akciji protiv snažnog Majkla Odža Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

ABA liga, 7. kolo

Subota

Igokea - Budućnost 72:83

Olimpija Cedevita - FMP 93:89

Nedelja

Mega - Primorska 73:79

Mornar - Zadar 18

Partizan - Crvena zvezda 75:72

Ponedeljak

Cibona - Krka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crvena zvezda tirana 1945.

    17. novembar 2019 | 22:51

    Očekujem ulazak FMP3 u ABA ligu. Dva nisu dovoljna kada je Partizan u pitanju.

  • Grobar

    17. novembar 2019 | 21:08

    Ocekujem zalbu covica. Polako se gasi nada i umire san SAMPION JE OPET PARTIZAN!

  • 😂

    17. novembar 2019 | 22:37

    Nestasica obicnog papira i toalet papira...Krecu saopstenja, ima i Odzo i Beron da pisu za kaznu, nema cile mile sa corketom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA