Trinkijeri: Teo igra Evrokup sa vezanom rukom i cigarom u ustima!

Trener Partizana Andrea Trinkijeri sumirao je proteklu 2019. godinu i najavio još bolje rezultate u 2020.

  • 9

Andrea Trinkijeri, trener Partizana istakao je da ne treba gledati u prošlost i šta su crno-beli uradili prošle sezone, jer je svaki novi dan novo dokazivanje. On nije mogao da potvrdi da li će vratiti titulu u Humsku, ali da je njegov cilj da ekipa konstantno napreduje, a ako dođe rezultat biće super.

Takođe je ocenio da će duel sa Virtusom 8. januara u prvom kolu TOP 16 faze Evrokupa biti klasik.

  • Kako biste ocenili proteklu 2019. godinu?

- Mislim da prošlost nam govori šta stiže, dobre stvari treba zaboraviti, a one loše treba ispraviti. ne volim da gleda šta je bilo, imali smo loše momente, imali smo dobre momente, ali Partizan ide u jednom pravcu.

- Neki put malo brže, neki puta stane,  pa jedan korak nazad, ali opet idemo na bolje. Ovo je istorijski klub kišarke, to ne možemo da zabrovaimo, ali tamna vremena su prošla, osećam kao da se vraća ponos ponovo. Ja sam ponosan trenera Partizana. Šta to znači ne znam, ali meni puno znači.

Vlado Šćepanović, Andrea trinkijeri, Dušan Kecman Foto: Nikola Tomić
  • Vratili ste ponos, ali da li ćete vratiti i titulu?

- Reci mi sad, kako ja sad tebi mogu pametno odgovoriti. To me svi pitaju, ja ne volim da pričam ono što ne mogu sigurno doneti. Ne mogu obećati nešto što nije u mojoj kontroli. Za titulu se moraju mnogo stvari sklopiti. Svi to mi želimo kad idemo svaki dan na trening. Ali, neki put.... Ja sam se pomirio s tim, ja znam da je sve u titulama. Imao sam ja svoje titule, ali znaš li koliko traje zadovoljstvo posle osvojene titule? Pa, 10-15 minuta, bar kod mene. Posle moraš opet da razmišljaš šta dalje kako unaprediti ekipu. Mene više zanima put sa ovim igračima i da idemo napred.

  • Ali, titula u ABA donosi Evroligu, bar se tako priča?

- Ne, ne, ne, nije sigurno.

  • Onda titula Evrokupa donosi sigurno?

- Da, i šta sad, misliš da mi to ne želimo? Znaš koliko timova je žele, barem 16. Naše šanse su, iskreno da ti kažem - nemam pojma. Sve zavisi u pravom momentu biti u najboljoj formi, bez povreda. Samo mogu da svaki dan guram igrače da budu bolji. To je jedino što mogu. Postoje bolje ekipe od Partizana, Virtus, Unikaha, Uniks Kazanj. Nikoga se ne plašimo, moraće na terenu da pokažu da su bolji, nek nas dobiju.

Video: Trinkijeri: Mrzim Novu godinu, nervira me plastična euforija!

  • Što se tiče ABA lige da li ima ekipa koje su bolje i kako ocenjujete dosadašnji tok?

- Komplikovana je sezona, Zadar je dobio Cedevitu, Zvezdu i Budućnost. Još je rano. Mi idemo da dobijemo svaku, i one kolje smo izgubili smo išli da pobedimo, ali nismo bili pametni.

Čini se da ove sezone Partizan deluje fizički puno spremnije?

- To je bio plan, imati dugačak roster i menjati igrače ne zato što su loši nego što su umorni. To je bio plan, ali kao što vidiš povrede igrača su veliki problem za ekipe koje igraju Evropu i domaću ligu. To je van moje kontrole, ali sam hteo da imamo svežu ekipu i da niko ne igra više od 25 min.

Miloš Teodosić Foto: Youtube.com
  • Kao poslastica za pravoslavni Božić dolazi vam italijanski Virtus u Beograd sa sve Milošem Teodosićem i Sašom Đorđevićem na startu TOP 16 faze Evrokupa

- Ima tu puno stvari "na žaru". Vraća se Teo, možda najbolji igrač poslednjih 10 godina u Evropi. On igra Evrokup za zavezanom rukom iza leđa i cigarom u ustima. Ali, Virtus nije samo Teo, imaju izvanrednog trenera i još izvanrednih igrača. Biće mnogo zanimljivo. - poručio je Trinkijeri.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐

    24. decembar 2019 | 17:03

    Samoion Evrope 1992 godine u kosarci KK Partizan 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏀🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • 😎😎😎

    24. decembar 2019 | 19:00

    Ponos Srbije

  • Nemanja PFC

    24. decembar 2019 | 16:54

    Volim PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA